Moskisvet.com
Komet se približuje Zemlji

Novice

Nenavaden komet ali NLP?

A.M.
21. 11. 2013 08.11
6

Na posnetkih Hubblovega teleskopa so opazili nenavaden predmet, ki se obnaša povsem v nasprotju s pričakovanji znanstvenikov. ''Odkritje nas je popolnoma šokiralo,'' so komentirali pri Nasi.

Nenavaden asteroid
Nenavaden asteroid FOTO: NASA
Medtem ko imajo 'običajni' kometi plinast rep, je skrivnostni objekt na obrobju našega sončnega sistema podoben vrtečemu se ognjemetu. Znanstvenikom ni povsem jasno, kako je takšno vesoljsko telo sploh nastalo in zakaj se obnaša tako, kot se.

''Objekt P/2013 P5 je del večjega asteroida, v katerega je trčil neznani predmet pred 200 milijoni let. Ob tem naj bi se nenavadni asteroid segrel na 800 stopinj Celzija, ob čemer je led izhlapel, ostala pa je le kamnina.'' Vsaj tako se glasi ena od teorij, ki pa ji pri Nasi ne verjamejo. ''Ne verjamemo, da so številni 'repi' posledica trka, saj ni opaziti večjih količin prašnih delcev.'' Za dodatna pojasnila bo treba počakati na nove posnetke tega skrivnostnega objekta.

S satanom v boj proti asteroidom - 1
S satanom v boj proti asteroidom - 1 FOTO: NASA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578