Moskisvet.com
Goran Ivanišević

Novice

Ivanišević na robu propada

U.S.
05. 04. 2013 12.58
14

Potem ko je nekdanja hrvaška tenisačica Iva Majoli že razglasila osebni bankrot, isto grozi tudi njenemu prijatelju in nekoč najboljšemu tenisaču na svetu Goranu Ivaniševiću. V zadnjem času medije polni njegova zgodba o (ne)uspehu, ko je skoraj vse premoženje, ki si ga je priigral na zelenicah, zapravil ali bolje rečeno slabo investiral.

Svoje premoženje je Goran Ivanišević skoraj v celoti zapravil, zdaj mu grozi osebni bankrot.
Svoje premoženje je Goran Ivanišević skoraj v celoti zapravil, zdaj mu grozi osebni bankrot. FOTO: Reuters
Čeprav se večini ljudi zdi prav nemogoče, da lahko nekoč vrhunski športniki tako brezglavo zapravijo svoje večmilijonsko premoženje, je nekdanji hrvaški tenisač Goran Ivanišević dokazal prav to. "Nekoč so bili vrhunski športniki, danes to več niso. Zaradi tega velik del športnikov pade v depresijo, ki jo nekateri zdravijo tudi tako, da brezglavo porabljajo svoj denar, živijo preveč luksuzno življenje ali sklepajo nepreverjene posle," je omenjeni pojav za hrvaške medije komentiral eden od psihologov.

Goran je del premoženja prepisal na ženo.
Goran je del premoženja prepisal na ženo. FOTO: Facebook
Nepremišljeni nepremičninski posli so ga drago stali

Gorana je na rob obupa pripeljalo prav slabo vodenje podjetja, ki ga je pred leti ustanovil njegov oče Srđan. Podjetje SportLine naj bi celo že vložilo predlog za stečaj podjetja. Milijonski dolg naj bi nastal zaradi nepremišljenih nepremičninskih poslov. Pri gradnji luksuznih stanovanj, ki so se je lotili že pred leti, se je zapletlo s podizvajalci, ki so se med samo gradnjo večkrat zamenjali. Tenisač za financiranje ni uporabljal svojega premoženja, ampak je brezglavo najemal drage kredite. Danes upniki od njega zahtevajo 750.000 evrov.

Del premoženja že prepisal

Goran je v strahu, da bi izgubil vse, dve luksuzni stanovanji že prepisal na ženo Tatjano Dragović. Obenem je nanjo prenesel tudi nekaj donosnih delnic in del denarja, s katerim je še do nedavnega razpolagal. Očitno je najhuje mimo, kar še ne pomeni, da bo slavna družina lahko še naprej uživala luksuz in privilegije, ki jih je bila vajena do zdaj. Po vsej verjetnosti se bodo morali navaditi na skromnejše življenje, predvsem pa pred mediji ne bodo tako zlahka pobegnili v Ameriko, kot so to storili pred leti, ko je Goran priznal, da je ženo varal z voditeljico Vanjo Halilović.

Najrazsipnejši je Mike Tyson.
Najrazsipnejši je Mike Tyson. FOTO: Reuters

Najrazsipnejši je boksar

Bankrot športnikov ni prisoten zgolj med tenisači. Za daleč najrazsipnejšega se je izkazal boksar Mike Tyson, ki je ostal brez svojih 400 milijonov. Raziskava, ki so jo pred leti opravili pri reviji Sports Illustrated, je razkrila, da okoli 80 odstotkov igralcev ameriškega nogometa pristane na robu bankrota v samo dveh letih po koncu športne kariere, medtem ko je pri košarkarjih iz lige NBA položaj nekoliko boljši, a še vseeno skrb vzbujajoč, saj naj bi približno 60 odstotkov igralcev v petih letih ostalo praktično brez vsega.

Tatjana Dragović, Goranova žena, si bo počitnice na Maldivih le še stežka privoščila.
Tatjana Dragović, Goranova žena, si bo počitnice na Maldivih le še stežka privoščila. FOTO: Instagram

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616