Moskisvet.com
Paul je nekoč tehtal kar 444,5 kilograma!

Novice

Ne, danes tega ni več!

N.J.
11. 01. 2013 15.47
11

Nekdanji poštar in nekoč najdebelejši moški na svetu je nekoč tehtal neverjetnih 444,5 kilograma. Čeprav jih tehtnica danes pokaže samo še dobrih 150, se še vedno počuti ujetega v svojem telesu. Omejuje ga namreč kar 51 kilogramov odvečne kože ...

Paul Mason je nekoč tehtal 444,5 kilograma, do danes pa mu je s pomočjo obvoda želodca uspelo izgubiti že 292 kilogramov. Čeprav je za dve tretjini telesne teže lažji, pa ga pri vsakdanjih opravilih omejuje 51 kilogramov kože, ki mu je ostala zaradi hujšanja.

Paul je nekoč tehtal kar 444,5 kilograma!
Paul je nekoč tehtal kar 444,5 kilograma! FOTO: Profimedia
Paul se je zredil, ker je na dan zaužil kar 20.000 kalorij (83.680 kJ), kar je desetkrat več od priporočenega dnevnega vnosa energije za moške. Zaradi prevelike telesne teže je bil priklenjen na posteljo in je potreboval 24-urno oskrbo, saj ničesar ni mogel narediti sam.
Zdravniki so mu, ko je dosegel svoj vrh, napovedali še največ dve leti življenja, zato se je odločil hujšati.

Po operaciji zmanjšanja želodca, po kateri je bil njegov želodec  velik samo še kot jajce, so se njegovi kilogrami počasi začeli topiti. Z veliko truda in odrekanja mu je v dveh letih uspelo shujšati skoraj 300 kilogramov, ga pa zdaj muči odvečna koža. "Počutim se grozljivo, kakor da bi bil ujet v svojo kožo," je povedal v intervjuju v oddaji This Morning. "Koža boli, težka pa je več kot 50 kilogramov. Za videti je grozljiva, še posebej pa me ovira pri gibanju." Ker se zdravniki bojijo, da bi se spet zredil, ga še nočejo operirati in mu odstraniti odvečne kože. Počakati želijo vsaj dve leti – takrat pa bo tudi Paul dobil svoje.

Paul ima za kar 51 kilogramov kože odveč in upa, da mu jo bodo zdravniki kmalu odstranili. A vendar si želijo strokovnjaki počakati vsaj še dve leti.
Paul ima za kar 51 kilogramov kože odveč in upa, da mu jo bodo zdravniki kmalu odstranili. A vendar si želijo strokovnjaki počakati vsaj še dve leti. FOTO: Profimedia


 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578