Moskisvet.com
Golota

Novice

Takšnega nudističnega razvrata še niste videli!

J.V.
24. 07. 2013 15.48
35

Pred nekaj dnevi so na najbolj slavni evropski nudistični plaži Vera v vroči Španiji zapriseženi nagci postavili nov rekord. Na plaži se jih je namreč naenkrat kopalo kar 729, golih seveda. Rekord so zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov in prejšnjega iz leta 2012 presegli za več kot 200 nudistov. Kot kaže je golo sončenje vedno bolj priljubljeno in se mu na različnih plažah po svetu predaja vedno več turistov.

Golota
Golota FOTO: Reuters

Hrvaška obala se lahko pohvali s kar nekaj znanimi nudističnimi plažami, a tisti v Španiji še vedno ni kos nobena. Na plaži Vera se je pred nekaj dnevi zbralo več kot 700 naturistov, ki so svobodno odvrgli svoje kopalke in postavili nov Guinnessov rekord. Leta 2011 se je na plaži v Walesu zbralo 413 nagcev, lani pa so rekord podrli v Novi Zelandiji s 506. zapriseženci naturizma. Glede na to, da številka z vsakim letom narašča, gre očitno za vedno bolj priljubljeno obliko počitnikovanja. Župan mesta Vera je dejal, da je zelo ponosen, da jim je uspelo postaviti nov rekord in da je bilo masovno golo kopanje zelo uspešno. Denar, ki so ga zbrali na ta dan pa bodo namenili v dobrodelne namene. To pa je bil le eden izmed mnogih dogodkov, ki so se na dan brez kopalk odvijali po Španiji.

Najbolj priljubljene nudistične plaže

V naši neposredni bližini se sicer nahaja kar nekaj nudističnih lokacij in samo Hrvaška se lahko pohvali s kar 30 uradnimi nudističnimi plažami, kampi in turističnimi naselji. Poleg teh pa seveda obstajajo tudi številni skriti zalivčki in divje plaže, kjer se vsako leto dopustniki goli predajajo morskim užitkom. Nekaj najbolj znanih plaž se nahaja v bližini Rovinja, Medulina in Poreča, eden izmed najbolj znanih nudističnih kampov pa se nahaja pri Vrsarju in obenem velja tudi za največjega v Evropi. Kar se tiče otokov je nudizem najbolj razvit na dalmatinskem otoku Hvar oziroma na Peklenskih otočkih, ki so od obale oddaljeni le nekaj sto metrov.

Znane Slovenke, ki se sončijo gole

Na nudizem prisegajo tudi številne znane Slovenke, ki se najraje sončijo v svojem Evinem kostumu. Ena izmed njih je priljubljena televizijska voditeljica Jasna Kuljaj, ki išče osamljene zalivčke in divje plaže, že nekaj let zapored pa brez kopalk počitnikuje tudi pevka Tanja Žagar. Da je zaprisežena nudistka je že pred nekaj leti dokazala tudi nekdanja manekenka Nina Gazibara, ki so jo popolnoma golo ujeli na grškem otoku Lefkas.


 

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578