Moskisvet.com
image (28)

Novice

Najdaljši klitoris je tako velik kot ...

U.S.
24. 07. 2014 08.00
10

Da je klitoris čaroben gumb, ki bo žensko pripeljal do vrhunca, čivkajo že ptice na veji, toda ali ste vedeli, da lahko zraste do nepredstavljive velikosti?

Theo Lang v svoji knjigi Razlika med moškimi in ženskami našteva nekaj primerov žensk, katerih klitoris je v času erekcije dolg med pet in sedem centimetrov. Podatke o velikosti klitorisa iz omenjene knjige je težko pridobil, tega sam nikoli ni skrival. Razlog za zadržanost ljudi, ki so bili pripravljeni sodelovati v njegovi raziskavi, pa pravi, se skriva v negativnem odnosu, ki ga imajo različne kulture do spolnosti, o kateri se marsikje še vedno ne govori na glas.

No, na drugi strani pa najdemo tudi takšne družbe, ki so klitorisu že v preteklosti posvečale veliko pozornosti. Tako je znano, da so jih na Velikonočnih otokih ženskam celo skušali umetno podaljšati. Zanimivo je tudi dejstvo, da imajo temnopolte ženske daljši klitoris kot belke. Klitorisi daljši od dveh centimetrov so pri ženskah svetle polti izjemno redki, čeprav avtor omenjene knjige ob tem poudari, da obsežnejša raziskava o velikosti klitorisa glede na barvo kože nikoli ni bila narejena, zato bi utegnila biti tovrstne trditve do neke mere celo zavajujoče.

Obstajajo tudi dokazi o klitorisih, ki naj bi v dolžino segali celo do neverjetnih 17 centimetrov.

In če se moški pogosto radi pohvalijo, kako velikega korenjaka pravzparav skrivajo v hlačah, so ženske z velikimi klitorisi pametno tiho in raje uživajo v tem, kar jim je podarila mati narava.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630