Moskisvet.com
Fotografija je bila narejena na Amyjinem koncertu v Beogradu.

Novice

Najbolj žalostna fotografija leta 2011

K.Š.
04. 01. 2012 11.27
36

Britanski The Guardian je za najbolj žalostno fotografijo leta 2011 izbral izdelek srbskega fotografa Branislava Rašića, ki je junija ovekovečil popolnoma pijano in trpečo Amy Winehouse.

Fotografija pevke Amy Whinehouse je bila izbrana kot ena boljših fotografij leta 2011. Londonski dnevnik The Guardian je prav tej fotografiji posvetil eno od svojih naslovnic, kar je seveda srbskega fotografa še kako razveselilo. "To je zelo veliko priznanje in lepo je, da nekdo dejansko prepozna kakovost ... Še posebej, če je govora o tako prestižnem časopisu, kot je The Guardian."

Rašić je o tej fotografiji še povedal: "Že samo dejstvo, da je ni več med nami, je dovolj, da ob pogledu na to fotografijo nekaj začutimo. Res je, drugačna je od tistih, na katerih je Amy nasmejana. Po njeni smrti je večina medijev izbirala bolj pozitivne fotografije. The Guardian pa si je dovolil več in to objavil. Na koncertu sem bil edini uradni fotograf in čeprav se mi je zdela ta fotografija zelo dobra, je nisem želel objaviti. Šele po njeni smrti je ta objava dobila nek smisel. Nekatere stvari človek v življenju ne planira, tudi tisti, ki je fotografiral Lenona, kako svojemu morilcu podpisuje ploščo, ni vedel, da bo ta fotografija zadnja fotografija Johna Lenona."

Fotografija je bila narejena na Amyjinem koncertu v Beogradu.
Fotografija je bila narejena na Amyjinem koncertu v Beogradu. FOTO: Branislav Rašić

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578