Moskisvet.com
gola ženska

Novice

Odslej tudi v javnosti?!

M.Č.
29. 09. 2013 09.35
8

Nedavno so na enem od švedskih sodišč obravnavali nekoliko nenavaden primer, katerega sodba bi lahko imela ključne posledice na nadaljnje obravnavanje tistih, ki v javnosti masturbirajo. Starejši možakar, ki je bil zaradi masturbacije na plaži obtožen spolnega napada, je bil oproščen. Mar to pomeni, da je odslej na Švedskem v javnosti samozadovoljevanje dovoljeno?

Bo samozadovoljevanje v javnosti odslej na Švedskem dovoljeno?
Bo samozadovoljevanje v javnosti odslej na Švedskem dovoljeno? FOTO: iStockphoto

Tožilec Olof Vrethammar je 65-letnega gospoda, ki si je samega sebe privoščil na švedski plaži Drevviken, obtožil spolnega napada. Sodba, ki je sledila, je bila oprostilna, saj sodišče ni ugotovilo, da bi šlo za napad proti drugi osebi, medtem pa še vedno ni jasno, ali je 65-letnik s svojim dejanjem kršil kakšen drug zakon. »Glede na to odločitev lahko domnevamo, je samozadovoljevanje na plaži dovoljeno, čeprav gre za nesprejemljivo dejanje,« je za lokalni časopis povedal tožilec.

Na odločitev sodišča se je med drugimi odzvala Liz Davies iz univerze v Londonu in za enega izmed angleških časnikov povedala, da jo je odločitev presenetila. »Švedska ima zelo strogo zakonodajo, ki zadeva spolno nedotakljivost in predvsem strogo zakonodajo, ki ščiti otroke. Zato je sodba glede na dejstvo, da bi lahko bili opisanemu dejanju priča tudi otroci, prav tako kot odrasli, zelo presenetljiva,« je povedala.

Zanimivo je še, da je ta sodba v javnost na Švedskem prišla le dva meseca po tem, ko je ena od njihovih političnih strank predlagala, da bi bilo po novem protizakonito urinirati stoje.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616