Moskisvet.com
Sukha Kahlon

Novice

Na Facebooku objavlja brutalne posnetke iz zapora

M.Č.
01. 11. 2013 18.52
5

Zapornik iz Indije na svojem Facebook profilu objavlja grozljive posnetke, na katerih se fizična znaša nad sojetniki. Njegove objave pa so v manj kot letu dni pritegnile že več kot 17 000 ljudi.

Sukha Kahlon
Sukha Kahlon FOTO: Facebook

Zapornik Sukha Kahlon trenutno preživlja zaporno kazen v zaporu Kapurthala, saj ga bremeni kar 40 različnih obtožb. Med njimi je obtožen tudi umora in poskusa umora. Nasilnež se v zaporu več kot očitno ni spreobrnil, saj se grozljivo znaša nad drugimi zaporniki, videoposnetke svojega ravnanja pa objavlja na Facebooku.

Da gre za nevzdržne razmere v zaporu dokazuje že dejstvo, da ima zapornik dostop do spleta in da lahko brez vednosti paznikov objavlja na družbenih omrežjih. V omenjenem zaporu naj bi bila velika težava tihotapljenje drog in telefonov zapornikom in tako je tudi Sukha dobil možnost za širjenje nasilnih dejanj. Uradniki in pazniki iz zapora so trenutno pod drobnogledom in še se bodo morali zagovarjati.

Poleg objav, ki poveličujejo nasilje, sta skrajno problematična dva objavljena videoposnetka. Na enem izmed njiju Suhka brutalno pretepe drugega zapornika po imenu Jimmy, medtem ko ta moleduje, da ga pusti pri miru. V drugem videoposnetku pa se je s palico znesel nad drugim zapornikom.

Sukha naj bi imel kar tri Facebook profile, na enem izmed njih pa ima 17.600 oboževalcev. Po zgražanju javnosti so ga premestili v drug zapor, in sicer so kot razlog navedli dejstvo, da se je neprimerno obnašal do paznikov. "Zapornik je bil premeščen v zapor Nabha, saj se je neprimerno obnašal do paznikov. Kako so bili posnetki objavljeni na spletu pa še ugotavljamo," so za medije povedali predstavniki zapora.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578