Moskisvet.com
Jiri Balvin - 1

Novice

Minister, pijan kot čep, 'ruknil' svečko

N.J.
04. 07. 2013 14.09
12

V češkem parlamentu je še kako pestro. Potem, ko je 17. junija letos s položaja premierja odstopil Petr Nečas, domnevno zato, ker naj bi bila vodja njegovega kabineta in domnevna ljubica obtožena korupcije in zlorabe položaja, je češka vlada dobila novega premierja. Nadomestil ga je Jiri Rusnok, skupaj z njim pa so prišle dodatne kadrovske spremembe, nad katerimi Čehi niso ravno navdušeni. Novi minister za kulturo je po njihovem mnenju namreč 'običajen pijanec'.

Za novega češkega ministra za kuluro je bil imenovan Jiri Balvin, nekdanji upravitelj češke javne televizije. Nadomestil je Aleno Hanakovo, ki je sredi junija odstopila zaradi kriticizma.

Jiri je znan po svoji (ne)kulturi pitja, zato so Čehi presenečeni nad premierjevo odločitvijo. Pred časom je tako na rojstnodnevni zabavi Felixa Slováčka, češkega klarinetista, skladatelja in saksofonista bil tako močno vinjen, da je v roko namesto kozarca za vino prijel kozarec s svečko. To bo še zanimivo!
 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549