Moskisvet.com
Princ Harry in Meghan Markle

Novice

S to potezo sta Meghan Markle in princ Harry šokirala svet

E.R.
24. 07. 2024 01.30
0

Eden najbolj znanih kraljevih parov je pretresel javnost, saj se je odločil za potezo, ki je prekinila dolgoletno kraljevo tradicijo.

Princ Harry in Meghan Markle sta na uradni spletni strani spremenila priimke svojih otrok. Namesto s priimkom Mountbatten-Windsor, bosta zdaj znana kot Archie in Lilibet Sussex, spletno mesto z novim videzom pa je nadomestilo njihovo staro spletno mesto Archwell.

Sedaj lahko tudi vi spoznate Kate Middleton
Preberi še
Sedaj lahko tudi vi spoznate Kate Middleton

 

Priimek Mountbatten-Windsor je leta 1960 določil tajni svet skupaj z uradnim svetovalcem pokojne kraljice Elizabete II., in se je nanašal na moške potomce njenega veličanstva in princa Philipa, Meghan in Harry pa sta se odločila, da bosta to tradicijo prekinila. Spomnimo, Archie in Lilibet ob rojstvu nista dobila naziva princ ali princesa, saj nista bila vnuka takratnega monarha. Ko pa je princ Charles septembra 2022 postal monarh Karel III., se je njun status spremenil. Marca 2023 je bilo razkrito, da Archie in Lilibet uporabljata kraljeve naslove, in ko je bila princesa Lilibet krščena, sta bili njuni imeni na uradni spletni strani kraljeve družine posodobljeni v princ Archie iz Sussexa in princesa Lilibet iz Sussexa.

Odločitev Meghan Markle in princa Harryja, da za svoje otroke uporabita kraljeva naziva, je takrat pritegnila precej pozornosti javnosti in medijev. To je razdelilo oboževalce in sprožilo kraljevi spor, ki jih je obtožil unovčevanja svojih kraljevih povezav. Odziv javnosti na to odločitev je bil mešan – nekateri so podprli njihovo pravico do uporabe naslovov, ki jim pripadajo, medtem ko so drugi menili, da je to v nasprotju z njihovo željo po zasebnosti in neodvisnosti od kraljeve družine. Odločitev je sprožila tudi vprašanja o tem, kako se bodo otroci identificirali v prihodnosti in ali bodo imeli kakšno vlogo pri kraljevih dolžnostih.

Ne boste verjeli, kakšno prevozno sredstvo uporablja princ William
Preberi še
Ne boste verjeli, kakšno prevozno sredstvo uporablja princ William

Princ Harry in Meghan Markle nimata družabnih omrežij in zasebnih trenutkov ne delita s svojimi otroki, je pa rojstnodnevno praznovanje Archieja in Lilibet posebna vrsta praznovanja v njunem domu, zato se te dni na profilih oboževalcev pogosto pojavljajo objave, posvečene njunim dedičem. Pred kratkim, natančneje junija, je njuna mala princeska Lilibet praznovala svoj tretji rojstni dan. V družinski hiši v Montecitu v Kaliforniji so se zbrali prijatelji, člani Meghanine družine in prijatelji iz soseščine male slavljenke, na nedavni službeni poti v Nigeriji pa je Meghan razkrila številne zanimive podrobnosti o hčerki Lilibet. "Najljubša dejavnost moje Lilibet v vrtcu je zagotovo ples, preprosto obožuje vsako dejavnost, kjer lahko skače naokoli," je povedala Meghan.

Ne boste verjeli, zakaj namerava britanski kralj odpotovati v Ameriko
Preberi še
Ne boste verjeli, zakaj namerava britanski kralj odpotovati v Ameriko
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Bodo princa Harryja zaradi uživanja mamil izgnali iz ZDA?
Preberi še
Bodo princa Harryja zaradi uživanja mamil izgnali iz ZDA?

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.gloria.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549