Moskisvet.com
morski pes

Novice

Med plavanjem srečal morskega psa: njegova reakcija je presenetila vse!

N.J.
08. 03. 2016 08.02
26

Verjetno si nihče niti predstavljati ne more, kako je, če v morju med sproščenim plavanjem naletiš na morskega psa. Večino bi v takem primeru zagrabila panika, Rus Dmitry Zhadan pa se je odzval povsem nepričakovano. Dogajanje so opazovalci posneli, posnetek pa je takoj zaokrožil po spletu.

Zhadan je užival v plavanju na Maldivih, ko se je pred njim nenadoma pojavil morski pes. Posnetek, ki ga je objavil Sergey Sverdlov na Facebooku, prikazuje, kako moškega potniki na ladji opozarjajo na morskega psa, plavalec pa je presenetil z neverjetno umirjenostjo ob srečanju z morskim psom.

Pogumni Rus je kasneje pojasnil, da je vedel, da ne gre za nevarno vrsto, temveč da je šlo za morskega psa vrste Ginglymostoma cirratum, ki je sicer videti precej grozljiv, lahko zraste do 5 metrov v dolžino, a za ljudi ni nevaren. Ta vrsta morskih psov, imenovana tudi sesač, je sicer znana po počasnem premikanju in zelo redkih napadih na ljudi.

 

Во время съёмок ни одно животное не пострадало

Objavil/a Sergey Sverdlov dne 18. februar 2016

 

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578