Moskisvet.com
image (28)

Novice

Med vajo trčili dve vojaški letali

N.J.
10. 06. 2016 08.02
25

Potem ko sta ameriško vojsko v prejšnjem tednu prizadeli kar dve letalski nesreči, poročajo o še eni. Tokrat sta trčili dve letali F-16.

Med nočno vajo nad Georgio sta dva pilota ameriške vojske nesrečno trčila z bojnimi letali F-16. »Oba pilota sta se uspela pravočasno izvreči. Nesreča se je zgodila med povsem rutinsko vajo,« so prek Facebooka sporočili iz South Carolina Air National Guard.

Oba pilta so odpeljali v bližnjo bolnišnico, je še povedal predstavnik Nacionalne garde, nadporočnik Stephen Hudson. »Dobra novica je, da sta se oba uspešno izstrelila iz letal, nemudoma sta kontaktirala pristojne v bazi in sporočila, da sta v redu,« še navaja polkovnik Cindi King.

Ameriške vojaške letalske sile so uvedle preiskavo, s katero upajo, da bodo odkrili vzrok trčenja, sicer pa so nemudoma sporočili, da na nobenem od letal ni bilo nikakršnega eksploziva.
Nesreča se je sicer pripetila manj kot teden dni za tem, ko je strmoglavilo letalo F/A-18 letalske enote Blue Angels v bližini Nashvilla v Tennesseeju, v kateri je pilot umrl, istega dne pa se strmoglavilo še letalo F-16 enote Thunderbirds, a se je pilot tudi v tem primeru k sreči uspešno izvrgel in preživel nesrečo brez hujših poškodb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549