Moskisvet.com
image (28)

Novice

Mati Kate Middleton prodaja zombi obleko princese Diane 

U.K.
01. 10. 2018 09.03
1

Sporna obleka je že sprožila zgražanje, ne le v Veliki Britaniji, ampak po vsem svetu. Oboževalci pokojne princese Diane zahtevajo, da se kostum umakne iz prodaje.

Podjetje, ki ga vodi mati Kate Middleton je začelo s prodajo precej spornega kostuma, ki je razjezila številne Britance in oboževalce pokojne princese Diane po vsem svetu. Gre namreč za obleko, ki naj bi bila podoba eni od oblek, ki jih je nosila pokojna princesa. Obleka je sicer namenjena otrokom za noč čarovnic.  

Deklica je v sibirski divjini preživela 15 dni
Preberi še
Deklica je v sibirski divjini preživela 15 dni

Zombi princesa
Pri podjetju so obleko poimenovali 'Zombie Sleeping Princess' (Speča zombi princesa) in je naprodaj preko spletne strani, ki jo vodi Carole Middleton. Sicer nikjer niso prav posebej poudarili, da gre za obleko, ki jo je nosila Diana, a Dianini oboževalci trdijo, da je podobnost več kot očitna. Obleka je poškropljena z umetno krvjo, na njej pa je narisan odprti prsni koš in notranji organi. Med prvimi se je oglasila Dianina prijateljica (in jasnovidka) Simone Simmons, ki je dejala, da se ji vse skupaj zdi bolano in gnusno. “Upam, da bodo ljudje bojkotirali to stran,” je zapisala na družbenih omrežjih. Podjetje je tudi obtožila, da bi očitno naredilo vse, da pridejo do denarja, tudi izkoristili princesino ime. Obleka je sicer na prodaj za približno 12 evrov. 

Brez odziva
Pri podjetju se na kritike zaenkrat še niso odzvali, lahko pa pričakujemo, da bodo poudarili, da ne gre za nobeno povezavo s princeso Diano in da je podobnost zgolj naključna. In dejansko je res, če pogledamo samo obleko (in v  njej ne prepoznamo princese diane) gre pač za kostum za noč čarovnic. 
Pred časom je podobno zgražanje povzročil par iz Velike Britanije, ki je fotografiral svojega eno leto starega fantka, oblečenega v zombija, ki je jedel torte v obliki trupel. Starši po vsem svetu so ponoreli in nekateri so materi celo zaželeli, da bi njen otrok umrl, da bi videla kako je, ko se zgodi nekaj tako grozljivega. Vendar je deček na fotografijah izgledal povsem nasmejan ter srečen in starša sta zagotovila, da nima nikakršnih travm. Povedala sta tudi zgodbo zakaj sta se odločila za takšno fotografiranje. Deček se je namreč rodil mrtev in zdravniki so ga več kot pol ure oživljali, a ni pomagalo. Ko so že obupali se je deček zbudil in malce v šali sta ga starša poimenovala zombi, saj je vstal od mrtvih.


Dejstvo je, da pogosto ljudje, ki se čutijo poklicane, da varujejo svet pred vsem kar se jim zdi sporno, res pretiravajo. Nenazadnje gre za odločitev otrok in staršev, če se jim zdi kostum preveč grozljiv. Po drugi strani pa je bila Carole vendarle že večkrat obtožena, da v svojo korist izrablja povezavo s kraljevim parom in morda je tokrat vendarle šla predaleč?!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616