Moskisvet.com
Imate težave s prostato?

Novice

Makedonci odslej kastrirani!

N.J.
07. 02. 2014 08.46
40

V Makedoniji so se odločili, da bodo poostrili kazni za pedofile in tako zaščitili svoj podmladek v največji možni meri.

težave s penisom
težave s penisom FOTO: iStockphoto
Makedonska vlada je očitno opazila, da njihov kazenski zakonik potrebuje nekaj popravkov. Spremembe so začeli uvajati najprej na področju, kjer gre za trpinčenje in zlorabo otrok. Kot poročajo mediji, je cilj makedonske vlade zmanjšati tveganje, da bi pedofili ponovno zagrešili zločin.

Tako so se odločili najprej poostriti zaporne kazni za pedofile. Ti bodo, ko bodo kaznovani prvič, v zaporu od 15 do 40 let, v zameno za kemično kastracijo pa se jim bo kazen nekoliko zmanjšala. Kakor koli že, pa kemični kastraciji ne bodo ušli povratniki. Zanje bo medicinski postopek, ki povzroči zmanjšanje spolnega nagona in aktivnosti ter ga je potrebno ponavljati vsakih šest mesecev, obvezen.

Poostrili pa bodo tudi kazni za nasilneže. Za napad na otroka bo posameznik tako preživel v zaporu najmanj 12 let, v primeru, da bo otrok v napadu utrpel hujše telesne poškodbe ali bo pretepen do smrti, pa bo prestopnik za zapahi sedel od 15 let naprej. 

Imate težave s prostato?
Imate težave s prostato? FOTO: iStockphoto

 

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578