Moskisvet.com
Aksel Lund Svindal

Novice

Zdaj je uradno: Konec je!

N.J.
17. 10. 2013 15.15
15

Norveški smučarski šampion Aksel Lund Svindal in ameriška smučarska zvezdnica Julia Mancuso sta prav gotovo veljala za enega najbolj znanih smučarskih parov. A kot kaže, je njune romance po štirih letih konec - tako sta vsaj potrdila na družbenih omrežjih.

Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal FOTO: Reuters
"Preživela sem nekaj izjemnih trenutkov s tem fantom! Aksel, hvala, ker si tako čudovit fant in vedno najboljši prijatelj. Kot kaže, sonce za naju zahaja, a vem, da je obzorje polno prečudovitih dogodivščin," je na svojem Facebook profilu po tem, ko sta se razšla, zapisala ameriška smučarka Julia Mancuso. Po njeni objavi pa se je razpisal tudi njen nekdanji norveški fant Aksel Lund Svindal. Napisal je: "Julio poznam veliko let. Zadnja štiri leta sva si delila izjemno razmerje. Imela sva se čudovito. A čas je omejen vir. Med nama, ki živiva zaposleno življenje, in najinima domovoma je velika razdalja. Preživljanje časa skupaj je bil za naju velik izziv in težko bi bilo predvideti, kako bi se zadeva spreminjala v prihodnosti. Po tem, ko sva skupaj preživela prečudovito poletje, sva se odločila, da poskusiva zaživeti ločeno. Običajno ne delim veliko svojih zasebnih zadev, a tukaj imate: mislim, da je bolje, da delim enostavno resnico o zapleteni situaciji, kakor da bi ljudje širili govorice. Zaključiti neko razmerje ni nikoli zabavno, a mislim, da sva to naredila na najbolj pameten možen način. Hvala Julia, da si do tega zaključka prišla skupaj z mano."

Težko otroštvo ...

Čeprav Svindal ne govori pogosto o svojem zasebnem življenju, se je pred časom razgovoril o svojem ne ravno enostavnem otroštvu. 30-letni Norvežan, ki je svoj prvi par smuči dobil za tretji rojstni dan in so v dolžino merile zgolj 100 centimetrov, je namreč pri 8 letih ostal brez matere. "To je bil velik šok za družino. Dobiti bi moral bratca in vse je bilo videti normalno. Med maminim porodom pa je prišlo do zapletov. Mami je umrla, moj bratec pa kmalu zatem," je povedal. Prav zato je bil že kot otrok močno navezan na svoje stare starše. Njegov oče je imel namreč polne roke dela s svojim podjetjem, Svindal in njegov brat pa sta imela ves čas odraščanja le eno željo: toliko smučati, kolikor je le mogoče.

Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal FOTO: Damjan Žibert

Pot do uspeha

Da se bo resno ukvarjal s smučanjem, se je Svindal odločil pri 15 letih, ko se je preselil v Oppdal, smučarsko mesto 400 kilometrov severno od Osla, kjer je na eni od srednjih šol omogočeno, da dijaki kombinirajo šolanje in smučanje. "Tedaj mi je uspelo prebiti se v mladinsko reprezentanco in sčasoma sem začel vedno bolj potovati na tekmovanja po Evropi. Pri 19 letih sem razmišljal samo še o smučanju," je še povedal. Od tedaj je smučanje vse, kar pozna, in trud, ki ga je vložil, se mu več kot obrestuje.


 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578