Moskisvet.com
kondom

Novice

Lepi se samo na glavico penisa!

N.J.
02. 06. 2014 08.15
12

Novost na področju zaščite pred neželeno nosečnostjo in spolno prenosljivimi boleznimi predstavlja kondom Galactic Cap. Sestavljen je iz dveh delov - poliuretanskega sloja, ki ga lahko namestite na glavico penisa tudi nekaj dni pred spolnim odnosom, ter zaščitne kapice, ki jo je potrebno namestiti tik pred spolnim odnosom.

Konec je z neudobnimi kondomi, ki zmanjšujejo užitek med spolnim odnosom, trdi ameriški izumitelj Charles Powell, ki je oblikoval nov kondom Galactic Cap. Gre za novost na področju kondomov, njegova posebnost pa naj bi bila ta, da je bolj čvrst, prijetnejši za nošnjo in bolj zanesljiv pri nudenju zaščite pred neželenimi nosečnostmi, poroča Daily Mail.

kondom
kondom FOTO: Reuters

Kondom Galactic Cap je sestavljen iz dveh delov. Prvi del predstavlja poliuretanski sloj, ki ga mora posameznik namestiti na glavico penisa. Je izjemno tanek, na vrhu pa ima luknjico, ki omogoča normalno opravljanje male potrebe. Prav zaradi tega naj bi ga uporabnik lahko nosil tudi več ur ali celo dni pred seksom. Tik pred seksom pa nastopi trenutek za uporabo drugega dela kondoma. Gre za nekakšno zaščitno kapico, ki si jo mora posameznik namestiti na vrh penisa. Ta prepreči prehod spermijev v nožnico, istočasno pa nudi zaščito tudi pred spolno prenosljivimi boleznimi.

Kot pravi Powell, je zamisel za oblikovanje novega kondoma dobil, ko je izvedel, da se je eden njegovih prijateljev okužil z virusom HIV. Trdi, da so klasični kondomi neučinkoviti, saj jih mnogo ljudi ne zna pravilno uporabljati in shranjevati, so se pa že pojavile kritike na račun njegovega izuma. Kritiki menijo, da takšen kondom ne more ščititi pred vsemi spolno prenosljivimi boleznimi, recimo genitalnim herpesom. Pri tem pa se lahko samo še vprašamo: kateri moški bi hodil po svetu več dni zaporedoma s kondomom na glavici penisa? Kaj pa higiena?

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616