Moskisvet.com
pijejo kobrino kri - 2

Novice

Za preživetje pijejo kobrino kri

S.R.
15. 02. 2012 08.07
13

Kaj vse nekatere vojske počnejo z namenom vzgajanja kar najboljših vojakov. Ameriški marinci, ki že tako ali tako slovijo kot eni izmed najboljših vojakov na svetu, so se tudi letos odpravili na Tajsko, kjer svoj pregovorno brutalen trening še malce ''popestrijo''.

Marinci iz kampa Pendelton (sicer njihove primarne baze) so se tako kot že mnogo let tudi letos odpravili na Tajsko da bi skupaj z zavezniki sodelovali v vaji ''Kobrino Zlato'' (Cobra Gold). Na posebni vaji sicer sodeluje več kot 13.000 vojakov iz 20 različnih držav.
1. bataljon četrtega marinskega polka se skupaj z zavezniki v vsakoletni vaji tako 14 dni izpopolnjuje v napadih z morja, dostavljanju humanitarne pomoči, evakuaciji in predvsem preživetju v džungli. Zaradi slednjega morajo med urjenjem tako jesti škorpijone, kuščarje, žabe in mnoge druge živali, kot lahko pričakujete pa morajo piti tudi kobrino kri. V čem je smisel te vaje? Tajska vojska želi s to vajo zaveznikom pokazati, kako lahko džungla pomaga pri preživetju. Tujim vojakom tako odprejo oči do obilice hrane in pripomočkov, ki jih je v divjini mogoče najti. Kar se tiče kobrine krvi, naj bi bila slednja zelo bogata z vitamini in hranilnimi snovmi, tako da gre za zelo dober nadomestek za pravo hrano. Upajmo, da je kri vsaj malce boljšega okusa kot škorpijoni in ostale žuželke. Vaja bo trajala vse do 17. februarja, tako da vojake iz različnih delov sveta čaka še kar nekaj gurmanskih specialitet. Pa dober tek!

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578