Moskisvet.com
Uspešen moški

Novice

Ključ do uspeha je ...

STA/N.J.
18. 03. 2014 08.30
6

Raziskava harvardske univerze je pokazala, da moškim pri poslovnem uspehu pomaga privlačen videz, medtem ko videz žensk v poslovnem svetu ni pomemben, piše britanski Telegraph.

"Ugotovili smo globoko vrzel med spoloma v poslovnih odnosih, v ustvarjanju delovnih mest, gospodarski rasti in uspehu. Vlagatelji imajo raje, da jim poslovne predloge predstavljajo moški, tudi če so predlogi, ki jih predstavljajo ženske, enaki. Privlačni moški so posebno prepričljivi, medtem ko zunanji videz poslovnih žensk ni pomemben," je dejala profesorica harvardske univerze Alison Brooks.

Uspešen moški
Uspešen moški FOTO: Profimedia

60 strokovnjakov s poslovnega področja oziroma vlagateljev so prosili, naj ocenijo 90 naključno izbranih video posnetkov, na katerih svoje poslovne predloge predstavljajo različni ljudje. Ugotovili so, da so bili moški, ki so bili ocenjevalcem tudi privlačni, 36 odstotkov uspešnejši od tistih, za katere so menili da so neprivlačni. Videz žensk pri ocenjevanju uspešnosti predstavitve ni bil pomemben.

V vzporedni študiji so jih tudi prosili, naj zgolj poslušajo poslovne predloge moških in žensk in zaključili, da so bili moški ocenjeni kot prepričljivejši in bolj logični od žensk.

Raziskovalci so dejali, da se morajo ženske boriti, da bi jih v poslovnem svetu jemali resno, zato jih je tudi manj. Od stotih podjetij, ki najvišje kotirajo na londonski borzi, le štiri vodijo ženske, piše Telegraph.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578