Moskisvet.com
Motoristu jo je zagodel galeb.

Novice

Je kdo od njiju preživel?

Ni.J.
01. 06. 2012 07.58
10

Dirkač na eni najbolj slavnih cestnih dirk na svetu Isle of Man TT se je za las izognil katastrofi. Medtem ko je vozil s hitrostjo 270 km/h, se je vanj namreč zaletel nizko leteči galeb.

Da ne gre vedno vse po načrtih, priča nesrečni dogodek, ki se je pripetil motoristu Ianu Hutchinsonu med dirko Isle of Man TT. Vanj se je namreč, ko je vozil s hitrostjo 270 km/h, zaletel nizko leteči galeb.

Ptič se je najprej zaletel v vizir, zatem pa ga je skupaj z drobci stekla odneslo v motoristovo čelado. K sreči sta oba, tako motorist kot tudi ptič, nesrečo preživela. Ptica si je sicer poškodovala krilo, vendar so jo po dirki že oskrbeli.

Hutchinson se je na supermotoristični dirki Isle of Man TT, ki velja za vrhunec tovrstnih motorističnih tekem, na kvalifikacijah uvrstil na 17. mesto, njegova povprečna hitrost na dirki pa je bila 198 km/h.

Dirke superbike so razred motorističnih dirk, na katerih nastopajo dirkači z modificiranimi različicami cestnih motorjev. Od razreda moto GP se tovrstna tekmovanja razlikujejo v omejitvah pri proizvodnji modelov, saj dirkači v razredu moto GP tekmujejo s prototipnimi motorji, ki ne ustrezajo cestnim predpisom, so namensko zgrajeni in se jih na trgu ne da kupiti.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607