Moskisvet.com
Tekmovanje v pripravi pic - 5

Novice

Katera znana Slovenka se rada razvaja?

K.Š.
17. 01. 2012 14.21
9

Bili smo v Ločah pri Poljčanah, kjer je potekalo prvo slovensko tekmovanje v pripravi pic. Tekmovanje, na katerega so bili povabljeni picopeki iz vse Slovenije, je bilo vrhunsko izpeljano in vsi prisotni smo uživali v omamnem vonju sveže pečenih pic ... Nekateri pa so imeli to srečo, da so pice tudi preskusili.

"Krasna ideja," smo pomislili ob prebiranju vabila na prvo slovensko tekmovanje v peki pic in se seveda polni pričakovanj in s praznimi želodci odpravili proti vzhodu naše krasne državice.
Ob prihodu smo najprej opazili 'četico' v belo oblečenih strokovnjakov, ki je čakala na 'štart'.

Kakšna mora biti dobra pica?!

Tekmovanje je potekalo kar hitro: vsak picopek je imel namreč le nekaj minut za pripravo slastne jedi. Pico je nato moral odnesti do komisije in lačnim žirantom povedati, kaj je na njej. Največ vprašanj pa je postavljala edina ženska v komisiji, saj so Alenko zanimale skoraj vse podrobnosti.
Komisija ni ocenjevala le okusnosti pic, temveč tudi testo (kvaliteto testa, sestavo, okus, kompaktnost in krhkost ter svežino), pravilno izbrane sestavine in njihovo sožitje na pici (inovativnost nadeva, ujemanje surovin na nadevu, če je pica dejansko uporabna za prodajo in ekonomika nadeva) in kar navadno ni najbolj pogosto: čistost tekmovalca (čistost pri delu, priprava delovne mize in podobno.).

Pice so preskušali in ocenjevali strokovnjak Beniamino Biliali, ki je bil tudi predsednik komisije, častna gostja in poznana gurmanka Alenka Gotar ter vrhunski kuhar Sergej Gašparčič.

Zmagovalec je ...

Tekmovalci so prihajali iz različnih picerij in vsakdo izmed njih je bil vrhunsko pripravljen na tekmovanje. Vse pice so bile odlične – po videzu, okusu in izraznosti. Toda pravila so pravila, komisija je morala izmed odličnih kandidatov izbrati zmagovalca. Prvo mesto je tako zasedel Jasmin Ružnić z okusno pico, ki je omamno dišala in ki je popolnoma navdušila vse člane strokovne komisije.Drugo mesto sta si enakovredno delila Adis Cikotić in David Šlosar. Ostali udeleženci tekmovanja, ki so tudi pripravili slastne pice pa so bili Muha Ibralič, Vlado Kvas in Dejan Jauševec.

Benjamin Kračun, organizator prvega slovenskega tekmovanja v peki pic in italijanski strokovnjak ter svetovno priznani inštruktor peke pic Beniamino Biliali.
Benjamin Kračun, organizator prvega slovenskega tekmovanja v peki pic in italijanski strokovnjak ter svetovno priznani inštruktor peke pic Beniamino Biliali. FOTO: Karmen Špacapan

Prvič v Sloveniji!

Organizatorji, ki so prvi v slovenskem prostoru pripravili takšno tekmovanje, so z rezultati tekmovanja in udeležbo več kot zadovoljni. Ob tem si želijo želijo, da se naslednje leto tekmovanja udeležijo tudi novi picopeki. Organizator tekmovanja Bens academia, ki jo predstavlja Benjamin Kračun je ob zaključku dejal: "Zelo sem vesel, da so se picopeki odzvali našemu vabilu in da so bili vsi navzoči pripravljeni sodelovati, saj so s tem pripomogli k uresničitvi celotnega tekmovanja. S tem smo pričeli nekaj novega in zanimivega na področju picopeke. Hvala vsem, ki so prišli in hvala komisiji, ki je potrpežljivo ocenjevala ter poskrbela za pregledno in učinkovita izvedeno tekmovanje. Posebna zahvala Beniaminu Bilaliju, ki je s svojim delom pripomogel k uresničitvi našega projekta."

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616