Moskisvet.com
Kate Middleton Wimbledon

Novice

Kate Middleton v vlogi navijačice? To morate videti

E.R.
06. 07. 2024 01.00
0

Začel se je Wimbledon, eden največjih teniških turnirjev, kjer ima princesa Kate izjemno pomembno vlogo.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Odnos britanske kraljeve družine do tenisa sega daleč v preteklost. Henrik VIII. je bil prvi član kraljeve družine, ki je pokazal zanimanje za ta šport. V mladosti je bil nadarjen teniški igralec, ki je ure in ure je preživel na igrišču. Leta 1519 je beneški predstavnik zapisal, da je bila "najlepša stvar na svetu" gledati Henryja, kako igra tenis, piše na spletni strani Historic Royal Palaces.

Kate Middleton ne zmore več
Preberi še
Kate Middleton ne zmore več

Med letoma 1526 in 1529 je bilo prvo teniško igrišče zgrajeno v palači Hampton Court za kardinala Wolseyja, ki ga je pozneje, leta 1625, nadomestilo novo igrišče za Charlesa I. "Kardinal Wolsey je bil očitno prvi, ki je združil jagode s stepeno smetano. Pomešal jih je na banketu," pravi Richard Fitzwilliams. Od takrat je sladka poslastica močno povezana s turnirjem v Londonu.

Posebnosti wimbledonske ''svete trave'' – visoka kazen za igralce, ki jo poškodujejo
Preberi še
Posebnosti wimbledonske ''svete trave'' – visoka kazen za igralce, ki jo poškodujejo

Kralj George V. in kraljica Mary sta bila prva člana kraljeve družine, ki sta se leta 1907 udeležila Wimbledona, preden sta zavzela prestol. Tri leta pozneje je tedanji odvetnik Wimbledonskega kluba George Hillard prosil kralja, naj prevzame vlogo predsednika All England Cluba in podeli pokale zmagovalcem. Tako se je začela tradicija, ki jo dvor spoštuje še danes.

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Leta 1926 se je kralj George, oče Elizabete II., zapisal v zgodovino kot prvi in zadnji član dvora, ki je sodeloval na turnirju. 

Kraljica Elizabeta II. je bila pokroviteljica AELTC od leta 1952 do 2016, a se je turnirja udeležila le štirikrat. Najraje je imela konjeniški šport, zato je pogosto hodila v Royal Ascot in Windsor Horse Show.

To si je o Kate Middleton v resnici mislila kraljica Elizabeta
Preberi še
To si je o Kate Middleton v resnici mislila kraljica Elizabeta

Vlogo pokroviteljice kluba je ob svojem 90. rojstnem dnevu predala Kate Middleton. Vloga princese vključuje njeno prisotnost na tekmah, s čimer vsako leto povečuje prepoznavnost turnirja. Obstaja tudi dobrodelni vidik njene vloge, preko katerega izkazuje podporo organizaciji Wimbledon Foundation, zaradi česar mora obiskovati različne lokalne dogodke in športne programe ter se ukvarjati z mladimi.

Njena vloga je postala pomembna tudi zato, ker Kate Middleton obožuje tenis. Kaj pa o njenem morebitnem prihodu pravijo organizatorji turnirja?

Kate Middleton že leta deli pokale zmagovalcem. Organizatorji Wimbledona, ki letos poteka od 1. do 14. julija, se nadejajo, da bo valižanska princesa lahko vsaj podelila zmagovalne trofeje, če se ji morebiti zaradi borbe z rakom ne bi uspelo udeležiti ogleda nobene od predhodnih tekem.

Toliko bo letos zaslužil zmagovalec Wimbledona
Preberi še
Toliko bo letos zaslužil zmagovalec Wimbledona

Predsednica All England Cluba Debbie Yevans je dejala, da bodo organizatorji pokazali čim večjo prilagodljivost, saj Kate Middleton nadaljuje boj s težko boleznijo, to pa vključuje tudi prelaganje odločitve o iskanju njene morebitne "zamenjave" za podelitev pokalov na znamenitem turnirju, piše Daily Mail.

Beckham je ženo pustil doma in na Wimbledon raje vzel njo
Preberi še
Beckham je ženo pustil doma in na Wimbledon raje vzel njo

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Več o dogajanju v kraljevi družini lahko izveste tudi na VOYO, kjer si lahko kadar koli ogledate izjemno zanimive dokumentarne serije in filme, ki poglobljeno prikazujejo dogajanje na britanskem kraljevem dvoru. Med drugimi so vam na voljo Princ Harry: IntervjuAngleški dvor: spopad z medijiDiana: 7 dni, ki so pretresli svetCharles in Diana: Resnica o njuni poroki in Thomas Markle: Moja zgodba.

Vir: zena.blic.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607