Moskisvet.com
Kate Middleton in princ William-1

Novice

Takšen naziv imata Kate Middleton in princ William na Škotskem

E.R.
07. 07. 2024 02.00
0

Princ William in princesa Kate sta večinoma znana kot valižanski princ in princesa, na Škotskem pa zanju uporabljajo drugačen naziv, ki ga poznajo le redki.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Kraljeva družina se je nedavno zbrala na Škotskem ob praznovanju 900. obletnice mesta Edinburgh. Princ William (41) in kralj Karel III.  (75) sta s svojo prisotnostjo polepšala 'holyroodski teden', ki ga drugi poznajo kot 'kraljevi teden'. Vendar William in njegova žena tam nimata običajnih nazivov. Čeprav sta v svetu znana kot princ in princesa Walesa, na Škotskem Williama in Kate Middleton (42) kličejo z drugim imenom. 

Ko sta se poročila, sta podedovala nazive vojvoda in vojvodinja Cambriška, ob nastopu vladavine Karla III. pa je William tradicionalno podedoval tudi naziv princ od Walesa, ki ga prejme angleški prestolonaslednik.

Kate Middleton ne zmore več
Preberi še
Kate Middleton ne zmore več

Toda na Škotskem obstaja še en naziv za dediča krone. William in Kate sta tam vojvoda in vojvodinja Rothesayska

O tej postavni blondinki trenutno govori cel svet
Preberi še
O tej postavni blondinki trenutno govori cel svet

Princesa Kate, ki se zdravi za rakom, se tega dogodka na Škotskem ni udeležila. V nedavni objavi je razkrila, da njeno okrevanje dobro napreduje, a bo nadaljevala s preventivno kemoterapijo.

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsi, ki radi spremljate kraljeve vsebine, pa toplo vabljeni na VOYO, kjer si lahko na to temo ogledate ogromno dokumentarnih filmov in serij. Na voljo so vam na primer: Charles in Diana: Resnica o njuni poroki, Kraljeva garda: pomp in ceremonije, Thomas Markle: Moja zgodba, Razkriti dvor.

Vir: story.hr, people.com

Vir: 24sata.hr 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607