Moskisvet.com
image (28)

Novice

Kaj pa je z Riberyjem?

Ni.J.
08. 06. 2012 15.47
11

Se trese zaradi treme ali je tako živčen, da se je moral ohladiti? Ne, francoski nogometaš Franck Ribery se je odločil pred začetkom evropskega prvenstva v nogometu za krioterapijo.

Francoski nogometaš Franck Ribery se je pred začetkom prvenstva odločil za krioterapijo. V komori, ki je običajno hlajena s pomočjo tekočega dušika, se temperature gibljejo med -110 in -190°C, pacient pa je pred akutnimi ozeblinami običajno zaščiten s posebnimi nogavicami in rokavicami. No, Ribery rokavic očitno ni imel, je pa zato roke držal na 'toplem'.

Krioterapija je koristna predvsem zato, ker pospeši prekrvavitev telesa za do šestkrat, poleg tega pa pomaga izločiti mlečno kislino in njene stranske proizvode ter pospeši okrevanje.

Ledena terapija je Riberyju očitno le prišla do živega, vsaj tako je mogoče razbrati z njegovega obraza, zato lahko sklepamo, da je bil še kako srečen, ko je ledeno komoro končno zapustil.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549