Moskisvet.com
Eksplozija

Novice

Rusijo pretresla silovita eksplozija - je bila jedrska bomba?

S.R.
10. 02. 2012 12.00
45

Navdušenci nad teorijami zarote so na nogah, vse odkar je Rusijo v ponedeljek, 6. februarja, pretresla silovita nepojasnjena eksplozija. Odjeknila je izven mesta Sankt Peterburg, na internetu pa se je v trenutku znašlo na ducate različnih razlag. Nekateri so namigovali tudi na konec sveta.

Vozniki so zaradi eksplozije ustavljali avtomobile.
Vozniki so zaradi eksplozije ustavljali avtomobile. FOTO: YouTube

Videi in poročila o nenavadni eksploziji so kot ponavadi hitro zaokrožili po svetovnem spletu, kjer si jih je ogledalo na milijone ljudi. Pojavilo se je nešteto različnih teorij, med katerimi najdemo tudi nekaj precej bizarnih. Nekateri so tako rekli, da je šlo za pristanek Marsovcev, medtem ko drugi trdijo, da je šlo za ponesrečen jedrski poskus.
Eksplozijo so opazili vozniki na avtocesti na obrobju Sankt Peterburga okoli 9. ure zjutraj, mnogi pa so od presenečenja kar ustavili avtomobile. Blisk ob eksploziji je osvetlil celotno nebo pred njimi. Eden izmed voznikov je eksplozijo ujel na kamero na armaturni plošči, v trenutku eksplozije pa je ravno poslušal legendarno pesem Johna Lennona Imagine. V nekem drugem videu, posnetem iz drugačnega zornega kota, lahko po eksploziji vidimo oblak dima.
Dejanski razlog je seveda precej bolj ''zemeljski'' kot internetne razlage. Tehnična okvara na elektrarni v Sankt Peterburgu je očitno povzročila svetlečo eksplozijo in povzročila začasen izpad električne energije, ranjenih pa po poročanju lokalnih oblasti ni bilo. Okoliški prebivalci so seveda takoj poklicali gasilce, ki so hitro rešili situacijo in skupaj z osebjem elektrarne hitro odpravili škodo in prebivalcem vrnili električno energijo. Očitno je šlo le za lažni alarm, čeprav moramo priznati, da je eksplozija prav zares strašljiva. Njen posnetek, ki ga je opravil prej omenjeni Rus, ki je medtem poslušal pesem Imagine, si lahko ogledate spodaj.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578