Moskisvet.com
Emma Flint

Novice

Po 30 letih je ugotovila, da je abroseksualka

E.R.
11. 09. 2024 01.00
2

Ste že slišali za abroseksualnost? Gre za novo vrsto spolne usmerjenosti, ki postaja vse bolj popularna med pripadnicami generacije Z.

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Britanska novinarka Emma Flint (32) je odkrito spregovorila o svoji spolnosti in se opredelila kot abroseksualka – ta vrsta seksualnosti je še vedno manj znana, a vse bolj priljubljena med pripadniki generacije Z, predvsem na TikToku. 

Ta tragedija je zaznamovala življenje slovenske pevke
Preberi še
Ta tragedija je zaznamovala življenje slovenske pevke

Abroseksualnost pomeni spolno identiteto, ki je fluidna in se skozi čas spreminja. To pomeni, da lahko oseba nekaj časa čuti privlačnost do moških, kasneje pa do žensk ali obratno, časovni okvir teh sprememb pa ni vnaprej določen. Flintova je za The Mirror delila svoje izkušnje in frustracije nad odzivi okolice. 

"Sem abroseksualka. Potrebovala sem 30 let, da sem to ugotovila, prijatelji pa so me kruto zbadali," je razkrila Emma. Ko se je namreč odločila, da svojo identiteto prvič deli s prijatelji, je naletela na posmeh in nerazumevanje. 

"Ti ljudje niso več moji prijatelji. Imeli so krute komentarje. In jaz sem se znebila svoje nervoze tako, da sem se odprla," je dejala Flintova in opozorila, da vprašanja, kot je "Kdaj si se to odločila?", in komentarji, kot je "Še nikoli nismo slišali za to!", globoko bolijo. 

S temi ljudmi bi morali nemudoma prekiniti stike
Preberi še
S temi ljudmi bi morali nemudoma prekiniti stike

Emma pravi, da se je nekatere dni počutila kot lezbijka, drugič pa bolj kot biseksualka. Še posebej pa jo frustrira nenehen pritisk družbe, da se "odloči" za eno spolno usmerjenost, kot da je menjava identitete nekaj nesprejemljivega. 

"Potem ko razložim svojo identiteto, se vedno najdejo ljudje, ki mi rečejo, naj izberem en spol," razkrije Emma in doda, da bi si želela, da bi družba nekoč abroseksualnost sprejela kot nekaj normalnega in ne kot nekaj, kar je trenutno "v trendu". Kljub negativnim odzivom ji je priznanje prineslo občutek svobode in notranjega miru.

Takšne ženske imajo moški najraje
Preberi še
Takšne ženske imajo moški najraje

Erotika

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: net.hr

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578