Moskisvet.com
Mick Jagger

Novice

Je res toliko vreden?

N.J.
07. 07. 2013 09.01
0

Neznani kupec je za pramen las pševske ikone plačal kar 4000 funtov (približno 4600 evrov), kar je dvakrat več od izhodiščne cene, je v četrtek objavila avkcijska hiša Bonhams.

Že res, da Mick Jagger velja za ikono tega in prejšnjega stoletja, toda - da bi za pramen njegovih las odšteli 4600 evrov?! No, neznani kupec ni bil takšnega mnenja. Pramen je namreč kupil na dražbi, in to za dvakratnik izhodiščne cene.

Mick Jagger
Mick Jagger FOTO: Reuters

Lase je na dražbi prodajala Mickova nekdanja partnerica Chrissie Shrimpton, sestra znane britanske manekenke iz 60. let prejšnjega stoletja Jean Shrimpton, ki je Jaggerja spoznala kot študentka na London School of Economics. Pramen las je bil zaprt v kuverti, na kateri je pisalo "Lasje Micka Jaggerja potem, ko mu jih je umil in ustrigel Chris na Rose Hill Farm", Chrissie pa je lase prodala v dobrodelne namene. Na dražbi so namreč zbirali denar za sklad Changing Faces, ki skrbi za ljudi s poškodbami in deformaciji obraza.

Ne le Jaggerjevi lasje

Na isti dražbi pa niso bili prodani zgolj Jaggerjevi lasje. Za 22.000 evrov je bil prodan tudi list papirja, na katerega je David Bowie napisal dele pesmi 'The Jean Genie', kitara Jimmyja Pagea iz skupine Led Zeppelin je bila prodana za 30.600 evrov, prodajali pa so tudi mnoge druge predmete znanih oseb iz sveta glasbe, filma in zabavne industrije.

Jaggerjeva ljubezenska pisma

Lasje niso prvi 'del' Micka Jaggerja, ki je bil prodan na dražbi. Pred časom so bila na dražbi prodana tudi njegova ljubezenska pisma, na katerih so bile napisane besede, s katerimi (ali s podobnimi tem) je zapeljal številne svetovno znane lepotičke - od Angeline Jolie, Biance Jaggerm Jerry Hall, Carle Bruni pa do Janice Dickinson. Za pisma je njihov novi lastnik moral odšteti 267.000 edvrov.

Ljubezenska pisma je legenda rolling Stonesov še kot 25-letni mladenič pošiljal pevki Marshi Hunt, ki mu je rodila prvega otroka - hčerko Karis, na dražbi pa jih je prodajala pevka sama. Kot je povedla sama, jih je prodala, ker je denar potrebovala za kritje življenjskih stroškov, stroškov zadravljenja raka dojke in za obnovo hiše v Franciji, v kateri živi.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549