Moskisvet.com
Pripadnik Isisa

Novice

Žena džihadista: 'Kaj je z vami narobe?'

N.J.
27. 05. 2015 10.23
32

V eni zadnjih izdaj propagandnega časopisa islamskih skrajnežev so napadli ameriško prvo damo Michelle Obama. V reviji Dabiq pišejo, da bodo na zahod znova pripeljali trgovino s sužnji. Prvo damo so označili za prostitutko in jo ovrednotili na približno 40 dolarjev (36 evrov).

Michelle Obama - 15
Michelle Obama - 15 FOTO: instyle.com

»Prisegam pri Alahu, vam, ki se predstavljate kot inteligentni in vpijete laži na vsakem srečanju – zagotovo bomo suženjstvo znova uvedli, četudi proti volji politike!« piše Umm Sumayyah al Muhajirah, domnevna ženska kolumnistka v Dabiq, ki je stopil v bran grozljivemu spolnemu suženjstvu teroristične skupine. »In kdo ve, morda cena Michelle Obama ne bo presegla niti tretjine dinarja, in tretjina dinarja je zanjo preveč!«

V začetku leta naj bi bil en dinar (dinar je valuta, ki jo je uvedla skupina Isis), vreden 139 ameriških dolarjev, kar je 127 evrov.
Umm Sumayyah je v prejšnjih številkah namenila nekaj besed ženskam, in sicer je zapisala, da so imigracije v kalifat obvezne, ker je to nekaj, kar morajo storiti za svoje moške. Tudi ona naj bi bila imigrantka.

Džihad John
Džihad John FOTO: Reuters

V 6 strani obsegajočem prispevku, naslovljenem 'Sužnje ali prostitutke', zagovarja prakso ugrabljanja suženj v vojnem času kot nekaj pristnega islamskega, kar naj bi narekoval Sunnah (normative muslimanskega življenja), ki vsebuje številne življenjske modrosti in prednosti vere. V prispevku tudi kritizira vse podpornike Isis, ki so sprva zanikali poročanja o suženjstvu deklet, saj naj bi s tem »dali vtis, kot da borci khilāfaha storili napako ali karkoli slabega«. Česar pa po njenem mnenju niso storili.

Tiste, ki so doživele suženjstvo Isis, razkrivajo zgodbe o brutalnih spolnih napadih in pričajo o življenju v nemogočih pogojih. Številna dekleta raje kot življenje z 'gospodarjem' izberejo smrt. Zaradi številnih samomorov džihadisti menda pogosto zaplenijo naglavne rute, ki naj bi jih mladenke uporabljale, da so se z njimi obešale.

Za kolumnistko so prave sužnje komaj dekleta, ki delajo kot prostitutke na zahodu – in to prostovoljno. »Prostitutka pri vas pride in gre, odkrito greši,« piše. »Živi tako, da prodaja svoje dostojanstvo, čast, vpričo deviantnih učenjakov, od katerih nočemo slišati niti besede. In potem je doživetje sužnje, ki jo odpeljejo možje z meči in pripeljejo k veselemu bojevniku, za vas v nasprotju s človekovimi pravicami in je to posilstvo? Kaj je narobe z vami?« še piše in dodaja: »Katera je vaša vera? Ali vaša zakonodaja? Povejte, kdo je vaš Gospod? Kako si dovolite soditi nam?«

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549