Moskisvet.com
Nek lokalni forenzični strokovnjak pa je dejal, da pajek med ugrizom ne spušča strupa, zaradi česar lahko rano zdravi katerikoli zdravnik splošne prakse (fotografija je simbolna).

Novice

Invazija do sedaj neznane vrste tarantele

M.J.
07. 06. 2012 08.00
0

Veliki pajki so izvali paniko na severu Indije, zdravstveni delavci pa se bojijo, da bi lahko bilo primitivno zdravljenje ugriza, po katerem del telesa odteče, še bolj nevarno od samega ugriza pajka. Strokovnjaki si niso enotni za natančno katero vrsto gre, domneva pa se, da naj bi bila to nova vrsta tarantele. Do sedaj sta zaradi ugriza umrli že dve osebi.

Dve osebi sta namreč umrli v okrožju Tinsukia, potem ko so zdravniki uporabili britvice, s katerimi so poskušali odstraniti strup. Prav zaradi tega tudi ni jasno, ali so žrtve umrle zardi pajkovega strupa ali zaradi primitivnega načina zdravljenja. Po omenjenem dogodku je še sedem žrtev prijavilo ugriz pajka, vendar so njih zdravili z antibiotiki proti infekciji, po tem, ko so si sami poskušali izvleči strup iz rane. Dlakave pajke so prvič opazili pred mesecem dni na določenih delih Tinsukije.

Nek lokalni forenzični strokovnjak pa je dejal, da pajek med ugrizom ne spušča strupa, zaradi česar lahko rano zdravi katerikoli zdravnik splošne prakse (fotografija je simbolna).
Nek lokalni forenzični strokovnjak pa je dejal, da pajek med ugrizom ne spušča strupa, zaradi česar lahko rano zdravi katerikoli zdravnik splošne prakse (fotografija je simbolna). FOTO: iStockphoto

Ekologi verjamejo, da so pajki v velikosti palca nova in nepoznana vrsta tarantel, obenem pa stanovalce naprošajo, da ne zganjajo panike po nepotrebnem.
Mina Kurmi, prebivalka tega okrožja, ki jo je ugriznil pajek je za medije dejala, da jo rana peče in da so posledice ugriza dokaj boleče. Medtem pa so ljudje že zagnali paniko zaradi česar imajo ponoči prižgane luči in stražijo, da pajki ne bi prišli v njihova stanovanja. Nek lokalni forenzični strokovnjak pa je dejal, da pajek med ugrizom ne spušča strupa, zaradi česar lahko rano zdravi katerikoli zdravnik splošne prakse. Pajke so medtem že opazili tudi na jugu okrožja Brahmaputra.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607