Moskisvet.com
Harry in Megan

Novice

Razkrili podrobnosti dogodka, ki bi dvor lahko zavil v črnino

N.J.
22. 04. 2018 08.27
2

Princ Harry se je na las izognil smrti, ko je bil na misiji v Afganistanu. Podrobnosti incidenta, ki bi se lahko končal tragično, je opisan v novi knjigi o Harryju in njegovem življenju.

Kot je zapisano v knjigi Harry: Life, Loss, and Love, ki je izšla konec marca, je bil Harry med suženjem v Afganistanu le 15 cm oddaljen od gotove smrti. Harry je bil nameščen v bazi na območju Garmsir v bližini meje s Pakistanom, kjer je bila sitacija, kot je povedal njegov tedaj nadrejeni, major Mark Milford, "najbolj nevarno, kar je lahko".

Harry in Megan
Harry in Megan FOTO: Profimedia

Stotnik Dickon Leigh-Wood, Mark Milfor, ki Harryja pozna vse od začetka njegove vojaške kariere, je povedal: "Eno od vozil v konvoju je nenadoma zaznalo nek zvok pod tankompred njim. Vsem je bilo ukazano, naj ustavimo vozila," je povedal. "Avtomatsko pomisliš - to je to. Vozilo spredaj, v katerem je bil Harry, je za 15 cm zgrešilo IED (improvirizano eksplozivno sredstvo, op. p.). Če bi zapeljal nanj, bi bilo po nas," je dodal. 

Kljub številnim nevarnostim, je Harry do konca ostajal pozitiven. Zdelo se mu je super, da je lahko živel v anonimnosti, neprepoznaven v svetu, kjer pač nimajo vsi televizije, poroča Daily Mail. Kot je še opisano, je večkrat odšel s fanti na 'chai' v vas, vojski pa bil predan do konca in se menda nikoli ni nad ničemer pritoževal, niti, ko so spali v posebnih šotorih v spalnih vrečah, zunaj pa je bila temperatura -26 stopinj Celzija. "Nikoli nisem slišal, da bi se pritoževal," je povedal stotnik Leigh-Wood.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549