Moskisvet.com
image (28)

Novice

Grozljivo! V New Yorku našli 75-centimetrsko podgano!

S.R.
09. 01. 2012 10.00
70

V New Yorku velja, da so podgane eden najbolj nezaželenih škodljivcev v mestu, zato je tudi žaljivka ''umazana podgana'' nekaj najhujšega, kar si dva Newyorčana lahko izrečeta. Predstavljajte si torej gnus prebivalcev velikega jabolka ob odkritju velikanske podgane.

Fotografija sicer po poročanju spletnih medijev ni nova, saj naj bi na spletu krožila že kar nekaj časa. Že jeseni naj bi jo namreč na omrežje naložil neki uporabnik Facebooka, njegov kolega s twitteraškim vzdevkom @Goodfella_ jo je nato delil na Twitterju, od koder se je razširila po celotnem spletu. Kdo natančno je fotografijo posnel, še danes ni jasno, več kot očitno pa je, da ne gre za nobeno običajno podgano. Na fotografiji je jasno videti podgano, ki jo na lopati drži uslužbenec trgovine Foot Locker, trgovina pa naj bi se nahajala v predelu Bronx.

Dr. Robert Voss, kurator v Ameriškem muzeju naravne zgodovine v New Yorku, je povedal, da ''ni mogoče, da bi šlo za običajno podzemno podgano''. Skoraj povsem prepričan je, da gre za vrsto, imenovano ''gambijska vrečasta podgana''. Po Vossovih ocenah je podgana na sliki dolga okoli 75 centimetrov.
Sicer ne gre za osamljen primer, saj so prav takšno podgano že lani ubili v predelu Brooklyn. Voss meni še, da je povsem mogoče, da je bila podgana na fotografiji včasih ''hišni ljubljenček'', ki je pobegnil ali so ga izpustili na prosto. Gambijske vrečaste podgane so včasih namreč uvažali v ZDA in jih prodajali kot hišne ljubljenčke, vse dokler ni leta 2003 izbruhnila epidemija opičjih koz. Gre za živalski virus, ki bi se sčasoma lahko razširil tudi med ljudi, zato je vlada v ZDA prepovedala uvoz afriških glodavcev. Kljub velikosti Voss pravi, da so take podgane precej nenevarne in prijazne, zato vas ob morebitnem srečanju z njimi ni treba biti strah. Kljub temu se v njeni okolici ni pametno zadrževati dlje časa.
Ko so uslužbenca trgovine Foot Locker v Bronxu vprašali, ali ve, kaj o fotografiji, je medijem odgovoril le, da o tem ''ne sme govoriti'', neimenovana predstavnica verige omenjenih trgovin pa je povedala, da s fotografijo ni seznanjena, a bo ''zadevo vsekakor preiskala''.

Oglejte pa si tudi galerijo nekaterih drugih nenavadnih živali.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (70)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607