Moskisvet.com
Trgovina z otroškimi organi

Novice

Grozljivo! 6-letniku so ukradli oči!

A.M.
28. 08. 2013 10.08
20

Šestletnega fantka, ki so ga starši pogrešali tri ure, so našli okrvavljenega na polju. Ugrabitelji so ga omamili in mu iztaknili oči.

Trgovina z otroškimi organi
Trgovina z otroškimi organi FOTO: YouTube

Gre za enega od mnogih primerov, s katerimi se dnevno srečuje kitajska policija. Trgovina z organi na Kitajskem je velik posel in marsikatere žrtve nikoli ne najdejo. Fantka Binbina so ugrabili med igro pred hišo njegove družine v mestu Linfen. Starši so takoj obvestili policijo in pričeli z iskalno akcijo. Fantka so našli čez tri ure – v šoku in okrvavljen je ležal na bližnjem polju. Starši so sprva mislil, da je fantek padel in si poškodoval obraz, kasneje pa se je izkazalo, da so ga ugrabitelji omamili in mu iztaknili oči. Oči so našli v bližini, neznanci pa so odstranili obe roženici.

Policija išče žensko osumljenko, ki naj bi fantku vseskozi prigovarjala, da mu bo iztaknila oči, če bo jokal. Za kakršnekoli koristne informacije o ugrabiteljih ponujajo 12.000 evrov nagrade, kar pa fantku ne bo povrnilo vida. Binbina so operirali v mestni bolnišnici, zdravniki pa upajo, da ne bo prišlo do infekcije, saj so tovrstni posegi ugrabiteljev nemalokrat barbarski in nesterilni, žrtve pa v večini primerov preprosto ubijejo.

Na Kitajskem vsako leto na nadomestne organe čaka 300.000 bolnikov. Na vrsto jih pride komaj 10.000, zato je tam močno razširjen črni trg za človeške organe, stanje pa se slabša tudi zaradi porasta t.i. ’presaditvenega turizma’. Premožni tujci prihajajo na kitajsko izključno z namenom presaditve organov. Niso osamljeni primeri, ko so zapornike z ustrezno krvno skupino preprosto odpeljali iz zapora, ustrelili, jim odstranili organe in jih prodali.

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578