Moskisvet.com
Streljanje v Teksasu

Novice

Grozljiva resnica o žrtvah streljanj na šolah v ZDA

N.J.
22. 05. 2018 08.09
0

"Je to normalno, da so v ZDA bolj varni poklicni vojaki kot otroci v šolah?" se sprašujejo ameriški mediji. Šokantna statistika namreč kaže, da je v letu 2018 umrlo več otrok v šolah kot vojakov na bojiščih.

Streljanje v Teksasu
Streljanje v Teksasu FOTO: AP

Petkov strelski pohod na šoli v Teksasu je še poslabšal že tako grozljivo statistiko smrti med šolarji. V enakem času je, kot kažejo ameriške evidence, več ameriških otrok umrlo v šolah kot ameriških vojakov na bojiščih. Veliko krivdo za to pripisujejo premalo strogim regulativam glede nošenja in uporabe orožja v ZDA. Lani je bila statistika povsem drugačna - med žrtvami je bilo po pričakovanjih veliko več vojakov kot učencev in učiteljev.

Strelski pohod: 19-letnik pred pohodom objavil grozljive fotografije
Intervju s pripadnikom Tujske legije: Kako je, ko smrti zreš v oči?

Kot poročajo ameriški mediji, je v ameriško javno šolstvo vključenih okoli 50 milijonov študentov, v ameriški vojski pa okoli 1,3 mio pripadnikov. Letos so zabeležili kar 29 smrtnih žrtev v 16 streljanjih na ameriških šolah v letu 2018, medtem ko je v enakem obdobju v 7 različnih incidentih po svetu, vključno z nesrečami vojaških helikopterjev, življenje izgubilo 13 ameriških vojakov. Vsako življenje je sveto, a dejstvo, da je umrlo že toliko mladih v strelskih pohodih v ustanovah, ki naj bi bile varne, je naravnost grozljivo. 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578