Moskisvet.com
najstnica s pametnim telefonom

Novice

Groza sredi noči: Najstnici zagorel pametni telefon

N.J.
14. 08. 2014 13.52
17

Po nekaj eksplozijah telefonov iz ZDA poročajo o primeru vžiga pametnega telefona Samsung Galaxy S4. A tokrat je bila kriva uporabnica.

Komaj 13-letna deklica je, tik preden je zaspala, uporabljala svoj pametni telefon, nato pa ga ni odložila na polico, temveč je telefon ostal na njeni postelji. Med spanjem je telefon pristal pod vzglavnikom. Ponoči jo je zbudil vonj po dimu. Ko je odprla oči, je ugotovila, da so njej telefon zajeli plameni in da se je dobesedno stopil. K sreči do hujših posledic ni prišlo.

Njeni starši so stopili v stik s predstavniki proizvajalca in opisali, kaj se je zgodilo, prepričani, da gre za napako proizvajalca. A iz podjetja so odgovorili, da je v knjižici z navodili jasno zapisano opozorilo, da pokrivanje naprave s posteljnino, telesom, oblačili ali drugimi materiali lahko močno vpliva na pretok zraka, kar lahko vpliva na delovanje naprave in predstavlja nevarnost, da naprava zagori ali eksplodira. Kljub vsemu so pojasnili, da vsako takšno nezgodo jemljejo resno, zato so prosili, naj jim pošljejo telefon, da temeljito proučijo, kaj se je zgodilo, deklici pa so ponudili nov telefon in povračilo stroškov za uničen vzglavnik, posteljnino in vzmetnico.
 

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616