Moskisvet.com
Jason Day

Novice

Tragična vest šokirala svet golfa!

N.J.
19. 11. 2013 09.29
0

Avstralski profesionalni golfist Jason Day, ki je vrhunec kariere dosegel leta 2011, ko se je zavihtel na mesto 7. najboljšega golfista na svetu, trenutno pa zaseda 18. mesto na lestvici najboljših, je te dni ovit v črnino, z njim pa žalujejo tudi negovi prijatelji iz sveta golfa. V divjanu tajfuna Haiyan na Filipinih, ki je po do sedaj znanih podatkih terjal že 3976 življenj, je namreč izgubil kar 8 sorodnikov.

Jason Day, katerega mama se je pred 30 leti preselila iz rodnih Filipinov v Avstralijo, je v naravni katastrofi izgubil babico, strica in šest bratrancev in sestričen. "Z globoko žalostjo potrjujem, da je med žrtvami tajfuna Haiyan tudi osem mojih sorodnikov," je povedal v izjavi za javnost. "Tako jaz kot moja družina se zahvaljujemo za vsa izrečena sožalja, molitve in tople besede. Sočustvujemo tudi z vsemi drugimi, ki jih je prizadela ta grozljiva tragedija."

Tajfun je po Filipinih pustošil v začetku novembra, število žrtev pa se zaradi neznosnih razmer, pomanjkanja higiene, hrane in čiste vode iz dneva v dan povečuje. "Čeprav razumem interes medijev za mojo zgodbo in upam, da bo moja zgodba opozorila na to, da ljudje potrebujejo pomoč, si želim, da boste spoštovali zasebnost moje družine v teh težkih trenutkih," je še dodal. "Javno ne bom več govoril o tej tragediji. Prosim, molite za vse, ki so v tej nesreči utrpeli izgube. Hvala."

Day naj bi v četrtek skupaj z Adamom Scottom tekmoval na turnirju za svetovni pokal v Melbournu.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616