Moskisvet.com
image (28)

Novice

Glavo mu je prebila metrska puščica

M.J.
24. 06. 2012 07.57
2

16-letni deček je čudežno pretental smrt, čeprav ga je njegov prijatelj po nesreči v glavo ustrelil s harpuno. Ta je prebila njegovo lobanjo in se ustavila nekje na pol poti.

Yasser Lopez je s skupino prijateljev plaval v jezeru blizu svojega doma na Floridi, ko se je eden izmed njegovih prijateljev po nesreči dotaknil sprožilca harpune, ki je puščico pognala proti Lopezovi glavi. Ta ga je zadela približno tri centimetre nad desnim očesom, prebila lobanjo in se ustavila na desni strani možganov. Fantu je puščica prebila lobanjo tudi na izstopnem mestu, iz čela pa mu je štrlel še skoraj meter puščice.

’’To je neverjetna poškodba,’’ je dejal dr. George Garcia, vojaški kirurg, ki je sodeloval pri operaciji. ’’To je nekaj, česar ne vidiš vsak dan. Pacienta, ki se zbudi s puščico v glavi in normalno govori.’’ Zdravniki domnevajo, da naj bi Lopez izgubil zavest, ko ga je zadela puščica, medtem ko je njegov prijatelj prav tako izgubil zavest zaradi strašne poškodbe, ki jo je povzročil. Zdravniki so dečka preventivno paralizirali, da bi s tem preprečili nadaljnje poškodbe, medtem pa so se tudi posvetovali, kako bi se posega lotili. ’’Čudež je, da je puščica zgrešila vse glavne žile v možganih,’’ je dejal nevrokirurg Ross Bullock. ’’Najpomembnejša stvar se je upreti skušnjavi, da bi puščico potegnili iz glave.’’ Namesto tega, so na pomoč poklicali gasilce, ki so priskrbeli ustrezno orodje, s katerim so puščico uspeli stabilizirali.

Zdravniki so morali najprej odstraniti 45 centimetrov puščice, da so fanta sploh lahko slikali z rentgenom, nato pa so potrebovali še dodatne tri ure, da so iz Lopezove glave odstranili tujek. Fantovo zdravje je še vedno resno, vendar stabilno. Zaradi tega bo v bolnišnici ostal še nekaj mesecev, da bodo zdravniki lahko ugotovili razsežnost njegovih poškodb.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549