Moskisvet.com
Gašper Papež

Novice

'Vedel sem že pri 14-ih'

Sandra Cvetkovič
22. 04. 2013 15.51
6

Čeprav Gašperja poznamo predvsem po udeležbi v resničnostnem šovu Bar 2 ter kot televizijskega voditelja, sam poudarja, da je bila pri njem vedno na prvem mestu košarka in kljub temu, da se sicer raje prepusti toku dogodkov kot bi imel strogo začrtane dolgoročne cilje, je že pri 14-ih vedel, da bo ta šport vedno del njegovega življenja.

Gašper Papež je pred štirimi leti z veseljem sprejel sodelovanje v priljubljeni mladinski oddaji ŠKL in tako zasedel voditeljski stolček, ki ga greje še danes. Oddaja, ki ponuja veliko športnih tekem ter adrenalinskih prispevkov mu je pisana na kožo, med drugim zato, ker mu omogoča svobodo pri delu ter pozitivno vzdušje v mladem kolektivu, predvsem pa zato, ker je tudi sam rojen športnik in je že v zgodnjih najstniških letih vedel, da bo košarka predstavljala pomemben del njegovega življenja.

Finale ŠKL si lahko v živo ogledate 23. in 24. aprila med 10. in 16. uro na Kanalu A ter spletni strani www.24ur.com
"Sem pristaš sproščenega življenja, torej živim nekako iz dneva v dan in si dolgoročnih ciljev nisem nikoli postavljal, sem se vedno raje prepustil toku dogodkov. Kljub temu pa sem vedel, da bom počel nekaj v zvezi s košarko, od nekdaj sem namreč želel postati predvsem trener," pove Gašper, ki je temu cilju zvesto sledil in tako že lep čas opravlja delo trenerja pionirjev v košarkaškem klubu Helios Domžale, v katerem maksimalno uživa.
Gašper Papež
Gašper Papež FOTO: Kanal A

In čeprav se pred mikrofonom prav tako dobro znajde kot na košarkaškem igrišču, o karieri novinarja oziroma voditelja ni nikoli razmišljal, pač pa se je v tej vlogi znašel po spletu naključij. Že v resničnostnem šovu Bar 2, kamor se je sicer prijavil predvsem iz radovednosti in z željo po novih izzivih, so do izraza prišle njegove govorne spretnosti in ’flirtanje’ s kamero, kar mu je kasneje prineslo priložnost v obliki sodelovanja pri nastajanju takrat nove informativne oddaje Svet. "Če malce pogledam nazaj, sem že v mlajših letih kar naprej nekaj vodil in tudi v Baru sem imel največkrat jaz mikrofon v rokah, priznam pa, da sem se največ o novinarskem delu naučil ravno na Svetu," prizna Gašper in doda, da mu nikoli ni bilo žal za nobeno odločitev v življenju, tudi za sodelovanje v resničnostnem šovu ne, edino kar obžaluje je, da je takrat postavil študij na stranski tir.

A medijska prepoznavnost mu ni prinesla le novih poslovnih priložnosti, pač pa tudi večjo priljubljenost pri predstavnicah nežnejšega spola, predvsem zaradi simpatičnosti in všečnega videza. "Najbolj se je to poznalo takoj po Baru, ker je bil pač zelo odmeven šov," se spominja tistih norih časov. "Oboževalke me sicer niso ravno zasledovale ali me celo nadlegovale, je bilo pa najbolj očitno, kadar smo šli s prijatelji ven in so bile vse oči uprte vame." A kot še doda, je imel takrat punco in se ni preveč oziral na zapeljevanje drugih deklet, se je pa sčasoma tudi pritisk okolice umiril in danes Gašper ne glede na to, da se pojavlja v medijih, živi popolnoma običajno življenje, prosti čas, kolikor mu ga ob kopici obveznosti sploh še ostane, pa nameni počitku in druženju s prijatelji ob kakšni kavi. Ker je človek, ki se rad prepušča toku dogodkov, še ne ve, kaj mu bo prinesla prihodnost, eno pa je gotovo, košarka bo vedno del njegovega življenja.

Se pa tako Gašper kot tudi vsi osnovnošolci, srednješolci ter tisti, ki zvesto spremljajo ŠKL, že močno veselijo osemnajstega ŠKL finala, ki bo v torek 23. in v sredo 24. aprila na slovenski obali. Prvi dan se bodo med seboj pomerili osnovnošolci. Najboljše ekipe, nekatere med njimi do finala niso izgubile niti ene tekme, se bodo najprej pomerile v odbojki, sledila bo nogometna in kot zadnja, še košarkarska tekma. Vmes pa ne bo manjkalo atraktivnih plesnih, navijaških in akrobatskih nastopov. Drugi dan pa bodo Koper zavzeli srednješolci. Odbojka, košarka, nogomet - letos prvič v neposrednem tv prenosu tudi nogometna tekma, ki jo bodo odigrale dijakinje ... Priča bomo torej pravim športnim spektaklom, ki jih bodo, tako kot prvi dan, začinili plesni, navijaški in akrobatski nastopi.

Ne zamudite torej finala ŠKL v živo 23. in 24. aprila med 10. in 16. uro na Kanalu A ter spletni strani www.24ur.com.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578