Moskisvet.com
Se bosta šampiona na povratnem obračunu udarila na londonskem Wembleyu?

Novice

Fury in Kličko: Revanša na jahti?

Ma.K.
10. 02. 2016 08.03
15

Kaj se zgodi, ko si želi nesramno bogat arabski šejk v miru in v družbi sebi enakih ogledati enega najbolj razvpitih boksarskih obračunov leta? Enostavno! Na svojo jahto povabi 120 milijonarjev in zvezdi večera: Tysona Furyja ter Vladimirja Klička.

Tyson Fury komaj čaka na povratni obračun z ukrajinskim šampionom Vladimirjem Kličkom.
Tyson Fury komaj čaka na povratni obračun z ukrajinskim šampionom Vladimirjem Kličkom. FOTO: AP

Pred približno dvema mesecema je 27-letni Britanec Tyson Fury v ringu senzacionalno porazil 39-letnega Vladimirja Klička in ga tako po devetih letih in sedmih mesecih izrinil s prestola boksarskega prvaka ter mu odvzel štiri pasove, in sicer po verzijah WBA, IBO, WBO in IBF. Slednjega mu je Mednarodna boksarska zveza po vsega dveh tednih sicer odvzela, saj se Fury ni držal pravil in se je takoj dogovoril za povratni obračun s premaganim Ukrajincem, namesto da bi sprejel prošnjo drugega izzivalca. A vročekrvni Britanec se s tem ni preveč obremenjeval. Dejal je namreč, da si bolj kot kar koli ponovno želi stati v ringu s Kličkom in mu dokazati, da njegova zmaga ni bila naključje, temveč da je resnično boljši.

Kličko naj ne bi bil seznanjem s ponudbo arabskega šejka.
Kličko naj ne bi bil seznanjem s ponudbo arabskega šejka. FOTO: AP
Šejk naj bi si zaželel dvoboja na jahti

Svetovna javnost sedaj nestrpno pričakuje nov dvoboj trenutno najbolj aktualnih boksarskih šampionov, ki pa bi se morda lahko zgodil celo na jahti. Fury je pred nekaj dnevi namreč razkril, da sta s Kličkom dobila sila bajno ponudbo. Nek arabski šejk naj bi si namreč zaželel, da bi se povratni dvoboj odvil kar na njegovi luksuzni jahti – brez prisotnosti televizijskih kamer, novinarjev in nepovabljenih gledalcev. »Šejk je želel, da se v boksu pomeriva med ekskluzivnim križarjenjem na njegovi razkošni jahti. Boksarski dvoboj bi si ogledalo le 120 milijonarjev, vsak izmed njih pa naj bi za prisotnost na tem ekskluzivnem dogodku plačal kar milijon ameriških dolarjev (približno 900 tisoč evrov),« se je o dogodku razgovoril Fury.

Boksarski spektakel naj bi se odvijal daleč stran od soja žarometov in brez prisotnosti medijev. »Prisotnih bi bilo samo nekaj najbogatejših ljudi tega sveta. In s ponudbo je mislil presneto resno,« je dejal Fury. »Vladimirju se je zamisel zdela dobra. Meni se je zdela celo super dobra, saj bi si zagotovo prisvojil levji delež 110-milijonskega nagradnega sklada.« Nazadnje naj šampiona ponudbe vendarle ne bi sprejela, saj bi tak dvoboj povsem izključil njune zveste navijače, na kar pa nista želela pristati. A mnogi dvomijo v resničnost Furyjevih besed. Ko so novinarji nemškega častnika Bild o tej sila mamljivi ponudbi namreč povprašali Klička, naj bi jih ta le debelo pogledal, saj naj bi prvič slišal zanjo.

Se bosta udarila na Wembleyju?

Kakor koli že, Fury, ki je pred dvema mesecema v nemškem Düsseldorfu po točkah porazil več kot devet let nepremagljivega Klička in mu tako odvzel vse štiri šampionske pasove, sedaj upa, da se bosta z ukrajinskim izzivalcem v ringu ponovno srečala v njegovi domovini, Veliki Britaniji. Če se bodo stvari razpletle po njegovih željah, se bosta boksarska šampiona v ringu ponovno srečala junija na londonskem stadionu Wembley pred 80 tisoč gledalci. »To bi bilo popolno. Tako bi imel dovolj časa, da se dobro pripravim na boj. Poleg tega bi bil potem prost, ko mi bo julija žena povila drugega otroka,« je medijem dejal vročekrven Fury.

Se bosta šampiona na povratnem obračunu udarila na londonskem Wembleyu?
Se bosta šampiona na povratnem obračunu udarila na londonskem Wembleyu? FOTO: AP

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578