Moskisvet.com
thumbnail

Novice

Filmsko! Mariborski policisti lovili objestnega voznika

M.S.
28. 07. 2023 07.00
0

Iz Maribora prihajajo neverjetni prizori policijskega pregona voznika brez izpita, ki je z objestno vožnjo ogrožal udeležence v prometu.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Policijska uprava Maribor je delila posnetek objestne vožnje moškega v Mariboru, sicer večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov. Voznika so policisti skušali ustaviti, ko je zapeljal v križišče pri rdeči luči, a se ta na znake policistov ni odzval in je nadaljeval z vožnjo. Med begom je naredil več hujših prometnih prekrškov – med drugim je zapeljal na nasprotni pas in večkrat na križišče pri rdeči luči. ''S pospešeno vožnjo (na regionalni cesti, kjer je hitrost omejena na 80 km/h, je vozil s s povprečno hitrostjo 154km/h) je nadaljeval in z nepravilnim prehitevanjem ogrožal ostale udeležence cestnega prometa," so zapisali mariborski policisti in dodali. "V zadnjem času smo na naših cestah znova obravnavali več voznikov, ki so huje kršili predpise – ob hitrosti je posebej zaskrbljujoča tudi vožnja pod vplivom alkohola. Tovrstnim kršitvam bomo več pozornosti namenili že ta vikend," so zapisali mariborski policisti, ki so nas pozvali, da obvarujemo sebe, najbližje in druge ter vozimo varno, strpno in po predpisih.

Policisti so večkratnega prestopnika ustavili na območju Dobrenja in ugotovili, da je 26-letni voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Čaka ga kazenska ovadba, vozilo pa so mu zasegli.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549