Moskisvet.com
Ethel Kennedy

Novice

Ko so ji ubili moža, je stala le par korakov za njim

E.R.
14. 10. 2024 02.00
0

Umrla je vdova nekdanjega ameriškega pravosodnega ministra Roberta F. Kennedyja, s čimer se je končal tudi niz tragedij, ki so zaznamovale njeno življenje.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Ethel Kennedy, matriarhinja družine Kennedy in vdova Roberta F. Kennedyja, je umrla v starosti 96 let po možganski kapi, je sporočila njena družina.

"Z veliko ljubezni v naših srcih sporočamo, da je umrla naša čudovita babica. Umrla je danes zjutraj zaradi zapletov, povezanih z možgansko kapjo, ki jo je utrpela prejšnji teden," je zapisal Joe Kennedy III na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju.

Ethel je družino Kennedy držala skupaj desetletja in njeno življenje, tako kot življenje celotne te dinastije, so zaznamovale številne tragedije.

Njen pokojni mož Robert F. Kennedy, brat Johna F. Kennedyja, je bil umorjen med predsedniško kampanjo leta 1968, zaradi česar je sama vzgajala njunih 11 otrok. V času, ko je bil Robert ubit, je bila Ethel noseča z njunim zadnjim otrokom, hčerko Rory, ki se je rodila šest mesecev po tragediji.

Skrivnosti, ki bodo ostale večna uganka
Preberi še
Skrivnosti, ki bodo ostale večna uganka

Čeprav ni nikoli spregovorila o moževi smrti, ni dvoma, da je bil to udarec brez primere. Smrt moža je sama po sebi težka, a Ethel je bila le nekaj korakov za njim, ko je umrl. Prav tako je bila ona tista, ki je pritiskala na Roberta, naj kandidira za predsednika leta 1968 namesto leta 1972, kot je načrtoval.

Poleg možove smrti sta leta 1955 v letalski nesreči razmeroma mlada umrla njena starša, leta 1966 pa je med strmoglavljenjem umrl tudi njen brat. Njen sin David je umrl zaradi prevelikega odmerka mamil, njen drugi sin Michael Kennedy pa je umrl v smučarski nesreči.

Njen nečak, John F. Kennedy mlajši, sin umorjenega Johna F. Kennedyja, je umrl v letalski nesreči, medtem ko je bil njen drugi nečak, Michael, obsojen umora leta 2002, čeprav je bila ta obsodba leta 2018 razveljavljena.

Prekletstvo Kennedyjev – mit ali resnica?
Preberi še
Prekletstvo Kennedyjev – mit ali resnica?

Poleg tega je leta 2019 na družinskem posestvu pokopala eno vnukinjo, potem ko se je predozirala, leta 2020 pa je po čudni nesreči s kanujem umrla še ena njena vnukinja.

Leta 2012 je za revijo "People" o soočanju z ogromnim številom težkih tragedij v svojem življenju povedala: "Večinoma sem živela v trenutku. In bila sem blagoslovljena z vero."

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: zena.blic.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607