Moskisvet.com
ledenik Ludovico Einaudi

Novice

Medtem ko je igral, se je v ozadju rušil ledenik

N.J.
29. 06. 2016 08.04
8

Ne zgodi se ravno najbolj pogosto, da kdo sredi arktičnega ledu igra na Steinwayjev klavir. A priznani italijanski pianist Ludovico Einaudi je v znak podpore tistim, ki se zavzemajo za zaščito Arktike, storil pav to.

Sredi arktičnega ledu je Ludovico Einaudi odigral Elegy For The Arctic (Žalostinko Arktiki, op. p.). V ozadju je mogoče slišati lomljenje ledenika, kar povečuje dramatičnost vzdušja in daje skladbi še večjo moč.

Einaudi je nastop izvedel v bližini norveškega mesta Svalbar, ledenik, ki se v ozadju glasno ruši, pa je ledenik Wahlenbergbreen. Skladbo je odigral na leseni, 2,5x10 metrov veliki platformi, ki so jo izdelali tako, da je videti kot kos plavajočega ledu.

Projekt je Einaudi izvedel v sodelovanju z organizacijo Greenpeace in je del kampanje 'Save the Artic', v sklopu katere osveščajo javnosti o negativnih učinkih globalnega segrevanja. »Že to, da sem bil tam, je bila izjemna izkušnja,« je dogodek komentiral Einaudi. »Doživel sem čistost in krhkost tega območja in interpretiral pesem, ki sem jo napisal za izvedbo na najboljšem odru na svetu. Pomembno je, da razumemo pomen Arktike, zaustavimo proces rušenja in jo zaščitimo,« je še dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549