Moskisvet.com
image (28)

Novice

Drama na dirkališču: nesreča dirkača s smrtnim izidom

N.J.
14. 04. 2014 09.02
10

Čeprav se je ta vikend odvijala komaj prva dirka italijanskega motorističnega prvenstva CIV (Campionato Italiano Velocità), se je ta končala tragično. Na dirkališču v Misanu, v bližini Imole, ki so ga poimenovali po Marcu Simoncelliju, tragično preminulemu dirkaču razreda Moto GP, se je tragično ponesrečil 25-letni Emanuele Cassani.

Dirka se je komaj pričela, ko je med tremi dirkači prišlo do kontakta. Vsi trije so izgubili nadzor nad motociklom in se hudo ponesrečili. Reševalci so bili sicer v trenutku na kraju nesreče, a so bile poškodbe za 25-letnega Emanuela Cassanija prehude. Tekmovalec je bil mrtev na mestu. Druga dva dirkača sta jo odnesla z lažjimi poškodbami.

Po tragičnem dogodku je organizator dirko nemudoma prekinil. Predsednik motoristične zveze Paolo Sesti je ob tem družini pokojnega izrazil iskreno sožalje, temu pa se je pridružil tudi župan Misana Stefano Giannini. "Kot strastni motoristični navdušenec in motociklist lahko povem, da me je nesreča močno pretresla. V tem težkem trenutku ne moremo storiti veliko, lahko pa spoštujemo družino pokojnega in jim stojimo ob strani."

Cassani, doma iz Faenze, je veljal za uspešnega dirkača, njegova nesreča pa na las spominja na tisto, ki se je leta 2011 pripetila v Sepangu Marcu Simoncelliju, po katerem so poimenovali dirkališče v Imoli.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578