Moskisvet.com
IZZIV - 3

Novice

Civilist izzval legendarnega specialca

N.J.
03. 02. 2016 07.57
23

Jason Howerton, urednik TheBlaze, je izzval legendarnega Marcusa Luttrella, člana elitnih tjulnjev. Izzval ga je v streljanju na tarčo, vsak je imel na voljo en strel. Poglejte rezultat!

Luttrell je širši javnosti postal znan predvsem po zaslugi Marka Wahlberga, ki je Luttrella uprizoril v filmu Petra Berga Lone Survivor (Edini preživeli) leta 2014. Marcus Luttrell je v drugi polovici junija 2005 s svojo ekipo odšel iskat in ujet oziroma ubit okrutnega vodjo al Qaede Ahmada Shahda (operacija Red Wings).

IZZIV - 1
IZZIV - 1 FOTO: YouTube
Med misijo je skupaj s sovojaki naletel na zasedo. Talibanski borci so pobili vse ameriške vojake, razen Lutrella, ki se je v sovražnem okolju znašel popolnoma sam. Bil je ustreljen, z večkratnimi zlomi, celo zlomljeno hrbtenico, a se mu je nekako uspelo skriti. Po več urah so ga rešili vaščani in ga nato izročili ameriškim vojakom. Nagrajen je bil s priznanjem Mornariški križec (Navy Cross), ki je drugo najvišje vojaško odlikovanje, ki se podeli pripadnikom Vojne mornarice ZDA in Korpusa mornariške pehote ZDA, prejel pa je tudi odlikovanje Purple Heart za akcijo junija 2005. V mornarici je deloval 8 let.
IZZIV - 2
IZZIV - 2 FOTO: YouTube

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578