Moskisvet.com
Charlie Sheen - 2

Novice

Charlie Sheen ni edini: To so zvezdniki z virusom HIV

N.J.
20. 11. 2015 12.17
8

Charlie Sheen, ki se, odkar je okužen z virusom HIV, sooča s hudimi težavami, predvsem ljubic, ki naj bi jim plačeval, da so molčale, je o okužbi spregovoril tudi javno. Pričakuje val tožb nekdanjih ljubimk, pojavljajo se ugibanja, koliko deklet je v času, ko je to skrival, okužil. A Sheen še zdaleč ni edini zvezdnik, okužen z virusom HIV.

Osebe, ki so okužene z virusom HIV, velikokrat označujemo kot 'HIV-pozitivne osebe', kar pa še ne pomeni, da imajo aids. To pomeni le, da imajo v sebi virus, ki bi se lahko razvil v aids. Nekateri z virusom živijo dolgo, nekaterim se pa vseeno razvije smrtno nevarni aids. Verjetno najbolj poznana žrtev na svetu, ki je umrla za aidsom, je pokojni frontman Queenov Freddie Mercury, ki je bolezni podlegel leta 1991.

V sezoni 1991/1992 je tudi slavni košarkar Magic Johnson izvedel, da je okužen, in javno naznanil, da se bo upokojil in se posvetil boju proti tej bolezni. Okužil se je, ker je v času košarkarske slave pogosto menjaval spolne partnerke, vseeno pa je za mnoge ostal junak in športna legenda. 56-letnik želi vse, ki so okuženi, seznaniti, da okužba še ne pomeni smrtne obsodbe.

Prvi, ki je med hollywoodskimi zvezdniki javno priznal, da je HIV pozitiven, je bil Rock Hudson. Pisalo se je leto 1985 in tedaj so okužbo povezovali s homoseksualnostjo.

Tudi slavni teniški igralec Arthur Ashe je bil okužen z virusom HIV. Okužil se je s transfuzijo krvi, ko so mu operirali srce. Ashe je postal aktivist, ki je odkrito govoril o okužbi in izobraževal ljudi, leta 1993 pa preminil.

Pianist Liberace je želel to skrivnost odnesti s seboj v grob. Ko je bil še živ, se je veliko govorilo o tem, da naj bi bil okužen z virusom HIV in nato imel AIDS, a je vse zanikal. Po njegovi smrti leta1987 so izvedli obdukcijo, ki je potrdila govorice. 


KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616