Moskisvet.com
Charles Spencer in Karen

Novice

Ločuje se kraljevi par, skupaj sta bila 13 let

E.R.
12. 06. 2024 01.00
0

Član britanske kraljeve družine tudi v svojem tretjem zakonu ni našel sreče.

Charles Spencer , 60-letni brat pokojne princese Diane,  in njegova tretja žena Karen Gordon (52) se po poročanju Daily Maila ločujeta. Do ločitve je prišlo med pisanjem Charlesove avtobiografske knjige, ki podrobno opisujejo telesno in spolno zlorabo, ki jo je trpel v internatu.

Par je marca osebju Althorpa, družinskega posestva Spencer v Northamptonshiru, naznanil svojo skorajšnjo ločitev. 

Družinski prijatelj je razkril trenutno stanje Kate Middleton
Preberi še
Družinski prijatelj je razkril trenutno stanje Kate Middleton

"Neizmerna žalost. Želim se le posvetiti otrokom in vnukom, Karen pa želim vso srečo v prihodnosti," je dejal Charles.

Charles Spencer in Karen Gordon, kanadska filantropinja, sta se poročila junija 2011 na posestvu Althorp, kjer je pokopana Charlesova starejša sestra, princesa Diana. Par se je spoznal leta 2010 na zmenku na slepo v restavraciji v Los Angelesu. 

Charles Spencer in Karen Gordon
Charles Spencer in Karen Gordon FOTO: Profimedia

Charles se je s svojo prvo ženo Victorio Lockwood poročil leta 1989, ločila pa sta se leta 1997. Štiri leta pozneje, leta 2001, se je poročil s svojo drugo ženo Caroline Freud. Poroka je trajala do leta 2009.

Karenin prvi mož je bil hollywoodski producent Mark Gordon , znan po svojem delu pri filmih 'Saving Private Ryan' in 'The Day After Tomorrow'. Spoznala ga je med delom na recepciji hotela Four Seasons v Torontu leta 1994.  

David Beckham obiskal kralja, imela sta nenavadno debato
Preberi še
David Beckham obiskal kralja, imela sta nenavadno debato

Par se je poročil tri leta kasneje, vendar se je leta 2003 razšel, pri čemer naj bi Karen prejela poravnavo v višini 1,3 milijona dolarjev (1,21 milijona evrov). Pozneje so jo povezovali z milijarderjem Georgeom Sorosom .

Pet let dela na lastni avtobiografski knjigi je na Charlesa močno vplivalo. Konec lanskega leta je moral zaradi travme tudi na zdravljenje v bolnišnico.

Brat princese Diane je bil v otroštvu spolno zlorabljen
Preberi še
Brat princese Diane je bil v otroštvu spolno zlorabljen

Meni, da ga je posebno travmatiziralo odkritje njegovega šolskega dnevnika iz leta 1976, v katerega je pomočnica učiteljice, za katero trdi, da ga je spolno zlorabljala, zapisala dolgo pozabljen zapis.  

Charlesovi spomini so razkrili tudi travmo, ko je njegova mati zapustila njega in Diano, ko je bil star tri leta, in kako je nanj vplivalo vzgajanje varušk.

Povedal je tudi, da je zloraba v otroštvu močno vplivala na njegovo izbiro romantičnih partnerjev, ko je bil že odrasla oseba. Podrejal se je namreč ženskam, ki ga niso mogle zares ljubiti.

Nekoč jo je ljubil britanski kralj, zdaj je poročena s kmetom
Preberi še
Nekoč jo je ljubil britanski kralj, zdaj je poročena s kmetom

Več o dogajanju v kraljevi družini lahko izveste tudi na VOYO, kjer si lahko kadar koli ogledate izjemno zanimive dokumentarne serije in filme, ki poglobljeno prikazujejo dogajanje na britanskem kraljevem dvoru. Med drugimi so vam na voljo Princ Harry: IntervjuAngleški dvor: spopad z medijiDiana: 7 dni, ki so pretresli svetCharles in Diana: Resnica o njuni poroki in Thomas Markle: Moja zgodba.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.24sata.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 486