Moskisvet.com
Anže Kopitar - trening - Jesenice - 5

Novice

Hladen tuš za Kopitarja!

N.J.
21. 08. 2014 11.54
2

Brata Kopitar sta sprejela izziv in si na glavo zlila vsak eno veliko vedro ledeno mrzle vode.

Anže in Gašper Kopitar
Anže in Gašper Kopitar FOTO: Facebook

Gre za izziv #ALSIceBucketChallenge, ki deluje po principu nominacij. Nominirani naj bi se posnel, ko si na glavo zlije vedro ledene vode, objavil video na socialnem omrežju in nominiral nove tri osebe. Kopitar je po opravljenem izzivu nominiral svoje tri soigralce: Trevorja Lewisa, Aleca Martineza in Drewa Doughtyja.

Naša vrhunska hokejista Anže in Gašper Kopitar sta se s to potezo pridružila številnim zvezdnikom, ki sodelujejo pri ozaveščanju javnosti o amiotrofični lateralni sklerozi (ALS). Tisti, ki izziva ne sprejmejo, naj bi donirali dobrodelni organizaciji poljuben znesek.

Kaj je ALS?

Gre sicer za nevrološko bolezen, pri kateri mišice slabijo in usihajo, bolniki pa imajo težave s požiranjem hrane, z govorjenjem, s hojo in z dihanjem. Povprečno preživetje je 3 leta, najpogostejši razlog smrti je odpoved dihanja.
Na novo zbolita letno 2 osebi na 100.000. Bolezen se najpogosteje pojavlja po 40. letu starosti, povprečno pa je bolnik ob začetku bolezni star 58 let.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 626