Moskisvet.com
Odprava sonde Cassini

Novice

Bogati bodo postali še bogatejši

U.K.
23. 04. 2012 11.29
5

Skupina milijarderjev in nekaj bivših znanstvenikov NASE, so objavili, da bodo odprli podjetje Planetary Resources Inc. Podjetje bo iskalo rudo na asteroidih.

Lunino površje
Lunino površje FOTO: Reuters

Gre za prvo podjetje, ki bo rudarilo izven našega planeta in njihovi predstavniki za medije so dejali, da bodo s tem prinesli na trilijone dolarjev k svetovnemu kapitalu.

Med investitorji so znana imena kot so Larry Page in Eric Schmidt iz podjetja Google, režiser James Cameron; Charles Simonyi iz Microsofta in tako naprej.

Čeprav se sliši vse skupaj precej noro, pa investitorji verjamejo, da se jim bo vložek vsaj potrojil. A prvo vprašanje je, ali je to sploh izvedljivo!? Očitno pri podjetju nimajo nobenih pomislekov o tem. Sicer se zavedajo, da bo trajalo še nekaj let, a kot kaže 'bomo' kmalu imeli 'rudnike' v vesolju.

Predstavniki podjetja bodo imeli tiskovno konferenco v torek 24. aprila v Seattlu, kjer naj bi povedali več o prihodnjih načrtih podjetja.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549