Moskisvet.com
Boeing 787 Dreamliner

Novice

Boeingova ’Sanjska ptica’ zopet zagorela

A.M.
19. 07. 2013 11.23
4

Po uvodnih težavah, ko so zaradi okvarjenih akumulatorjev za nekaj mesecev prizemljili celotno floto Boeingovih letal 787, naj bi inženirji le-te odpravili. A so svoje delo zopet opravili slabo.

Boeingov akumulator
Boeingov akumulator FOTO: Reuters
Boeing 787 Dreamliner, ki je bil parkiran na londonskem letališču Heathrow, je zagorel. V preiskavi je komisija ugotovila, da so požar zopet povzročili akumulatorji. Kljub temu, da naj bi ameriški proizvajalec le-te zamenjal z drugačno izvedenko baterij, težav očitno niso odpravili, saj je tokrat zagorel zasilni oddajnik, ki v primeru nesreče vodi reševalne ekipe do letala. Oddajnik izdelujejo v ameriškem podjetju Honeywell, podobno kot težavni glavni akumulatorji pa je opremljen z litij – ionskimi baterijami.

Preiskovalci si niso povsem edini ali je požar povzročila kemična reakcija v baterijah oddajnika ali kratek stik električne napeljave oddajnika. Pri Boeingu obljubljajo vso podporo, nesrečni oddajnik pa bo pod drobnogled vzela še mednarodna agencija za varnost v letalskem prometu.

Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner FOTO: Arhiv proizvajalca


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549