Moskisvet.com
Ustanovitelj podjetja Microsoft Bill Gates je v intervjuju za CBS' 60 minutes priznal, da si želi, da bi imel tudi sam takšen smisel za dizajn, kakor ga je imel njegovi dolgoletni tekmec Steve Jobs.

Novice

Bill Gates: Želim si, da bi imel Jobsov smisel za dizajn

N.J.
16. 05. 2013 12.52
4

V intervjuju za CBS' 60 minutes so nedavno gostili ustanovitelja podjetja Microsoft Billa Gatesa. Ko ga je novinar začel spraševati o Stevu Jobsu, njegovem dolgoletnem rivalu, je intervju dobil nekakšen čustven naboj.

Applove novosti - 2
Applove novosti - 2 FOTO: Arhiv proizvajalca

Bill Gates, oče Microsofta, in Steve Jobs, soustanovitelj podjetja Apple, sta bila dolgoletna tekmeca. Predvsem Jobs je mnogokrat povedal kakšno 'sočno' čez Microsoft. V nekem intervjuju je izjavil celo, da pri Microsoftu 'nimajo nobenega okusa'. Kljub temu pa Bill do Steva goji ogromno spoštovanja. "On in jaz ... Na nek način sva odraščala skupaj. In vsaka fantazija, ki sva jo imela o oblikovanju novega izdelka in učenja novih stvari ... vse sva dosegla," je dejal Bill.

Bill je nedavno nastopil v oddaji CBS' 60 minutes, v kateri ga je novinar Charlie Rose med drugim spraševal tudi o njegovem odnosu s pokojnim Jobsom. "Ko je zbolel, sem ga obiskoval in preživljal čas z njim. Pogovarjala sva se o tem, kaj vse sva se naučila, o družini ... O vsem," je dejal in priznal, da je bil Steve v določenih stvareh le boljši od njega: "Mi smo naredili tablice ... V bistvu več tablic, in to veliko pred Applom. Vendar so oni koščke sestavili skupaj tako, da jim je uspelo." Na vprašanje, kaj je imel Steve takšnega, kar bi si tudi sam želel imeti, pa je Bill odgovoril: "Želim si, da bi imel njegov smisel za dizajn. Pri njem je moralo biti vse estetsko dovršeno. Steve je imel sicer manj tehničnega znanja, a je dokazal, da te lahko pravi dizajn odpelje v pravo smer. In ustvarjal je fenomenalne izdelke. Poleg tega se je spoznal na to, kako si zgraditi ime in imel je odličen smisel za marketing."

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616