Moskisvet.com
Nudistke

Novice

Kaj takšnega pa še ne!

N.J.
15. 04. 2014 15.39
13

Prva naturistična plaža v Nemčiji je bila ustanovljena že davnega leta 1920, münchenski Englischer Garten pa že od 60. let 20. stoletja velja za priljubljeno nudistično destinacijo. Zakone, ki nadzorujejo in urejajo nudistično sončenje, so v Nemčiji umaknili že lansko leto, od letos naprej pa je nudistom v bavarski prestolnici na voljo šest 'urbanih nudističnih con', kakor so jih poimenovali, ki so še vedno blizu središča mesta, a so od vrveža le nekoliko odmaknjene.

Nemci že na splošno veljajo za bolj odprte ljudi, kar se tiče sprejemanja golote. Zato prav nič ne čudi, da so se v tretjem največjem nemškem mestu, Münchnu, odločili sprejeti nov občinski odlok, ki v vroči polovici leta določa šest nudističnih con, kjer je sončenje v Evinem in Adamovem kostumu povsem dovoljeno.

Kot poroča TheAtlanticCities.com, je šest urbanih nudističnih con nameščenih v ne prav obljudenih delih mesta, ki pa od samega središča niso veliko odmaknjeni. Cone so uredili potem, ko so v Nemčiji lansko leto umaknili zakone, ki urejajo nudizem v državi.

Münchenski par The Englischer Garten sicer že od 60. let prejšnjega stoletja velja za priljubljeno nudistično destinacijo.š, predel Schonfeldweise pa so na strani naturisttravel.net označili celo za eno od točk, obiska katere priporočajo vsem ljubiteljem naturalizma, ki potujejo po Nemčiji. Na strani pišejo: "Kadarkoli posije sonce, prebivalci Münchna vseh starosti, oblik in velikosti prilezejo iz hiš in se odpravijo na lov za sončnimi žarki. Sončenje v Nemčiji velja za popolno popoldansko aktivnost po kosilu, način sproščanja stresa med službo in v prostem času, poleg tega pa Schonfeldweise velja za kraj, kjer se družine in prijatelji družijo ob vikendih, v prijetnem in sproščenem vzdušju." Nadaljujejo, da v Nemčiji ne poznajo zadrege, ko je govora o goloti. "Nemci imajo močno kulturno tradicijo, v skladu s katero skušajo zbežati pritisku mestnega življenja in se vrniti nazaj k naravi. Če gledamo tako, slačenje v javnosti predstavlja prostovoljno odstranitev maske, vrnitev k naravi in ne nekaj neobičajnega in škandaloznega."

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578