Moskisvet.com
Arnold Schwarzenegger

Film/tv

Arnold Schwarzenegger zavrnil honorar

M. A.
06. 02. 2019 08.39
0

Arnold Schwarzenegger se je v svoji bogati karieri proslavil kot igralec, režiser, bodibilder in politik, zaradi teh bogatih izkušenj pa je vajen zahtevati visoke honorarje, ki mu jih veliki hollywoodski studii rade volje izplačajo. A ko Arnold sam najde vlogo, ki mu je všeč, se je očitno pripravljen zaslužku celo odreči.

Mladi in neuveljavljeni režiser Henry Hobson ni upal niti sanjati, da bi glavno vlogo v svoji postapokaliptični drami Maggie ponudil enemu izmed najbolj uveljavljenih hollywoodskih imen, a ko je Arnold Schwarzenegger po naključju dobil v roke scenarij, je takoj vedel, da v njem mora zaigrati. Film, ki sledi temačni prihodnosti, ko svetu zavladajo zombiji, ki napadajo tiste, ki so ’neokuženi’ z nekroambulističnim virusom, spremlja zgodbo mlade Maggie, ki se okuži z omenjenim virusom, zato se žrtvuje in odide od doma, njen zaskrbljeni oče Wade (Schwarzenegger) pa se ne da in se odloči, da jo bo rešil. Čeprav je znan po svojih akcijskih vlogah, ob tem filmu sploh ni okleval. ’Vloga, ki jo igram v tem filmu, je bolj ranljiva kot katerakoli, ki sem jo igral v svoji karieri. Vajeni ste me videti kot nekega akcijskega heroja, za katerega se zdi, da ga krogle preprosto ne morejo zadeti, v filmu Maggie pa sem vsakdanji človek. Tak kot vsi, ukvarjam pa se z najbolj osnovno skrbjo: zaščititi hočem svojo družino,’ je dodal v enem izmed intervjujev.

Arnold Schwarzenegger se je za film Maggie odločil povsem sam, zahteval ni niti honorarja.
Arnold Schwarzenegger se je za film Maggie odločil povsem sam, zahteval ni niti honorarja. FOTO: Profimedia

Čeprav plačila za igranje v filmu ni zahteval, pa je kljub temu očitno slavni silak dobil nekaj drugega: spoštovanje filmskih kritikov, ki jim je dokazal, da ni zgolj akcijski junak. Film je bil namreč premierno prikazan na tribeškem filmskem festivalu, kjer so kritiki Schwarzeneggerja pohvalili za sposobnost igranja dramatične vloge ter ga ocenili kot čustvenega in tragičnega.

Film Maggie, v katerem blesti tudi Abigail Breslin, si boste lahko ogledali v petek, 8. februarja, ob 22.10 na Kanalu A.

Film Maggie v petek, 8. februarja, ob 22.10 prihaja na Kanal A.
Film Maggie v petek, 8. februarja, ob 22.10 prihaja na Kanal A. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549